Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КРИМСЬКОГО ДЕПУТАТА КОТЛЯРЕВСЬКОГО "УКРАЛА" МІЛІЦІЯ

Вівторок, 12 листопада 2002, 10:34
Зникнення депутата парламенту Криму Миколи Котляревського було спеціальною операцією для захисту його життя. Про це повідомив на прес-конференції у вівторок у Сімферополі сам Котляревський і начальник кримського УБОЗ Сергій Семків.

Вони повідомили, що в міліцію надійшла інформація "замовлення" на вбивство кримського депутата. Правоохоронні органи розробили спеціальну операцію для захисту Котляревського і виявлення замовника. Увесь цей час, з 7 листопада, депутат знаходився у своєму будинку.

За цей час міліція затримала замовника, який зараз перебуває під вартою.

По словам Сенківа, 30 жовтня до правоохоронних органів звернулася людина, яка повідомила, що їй запропонували вбити Котляревського.

Міліція прийшла до висновку, що погроза реальна, і необхідно вдаватися до відповідних заходів, зокрема, розробити сценарій для захисту депутата. Це необхідно було робити дуже швидко, оскільки замовник вимагав виконання убивства. Причому він обіцяв кілеру, що після цього вбивства він одержить ще два "замовлення" на двох людей бізнесмена і держслужбовця, прізвища яких не називаються.

Тому, відзначив начальник кримського УБОЗ, була розроблена операція по дезінформації самого замовника, щоб він думав, що вбивство відбулося.

За словами Сенківа, роздумувати про те, потрібно чи реалізовувати такий сценарій, часу не було, оскільки замовник міг найняти іншого кілера. Замовник був затриманий 11 листопада. Зараз він знаходиться з ізоляторі тимчасового утримання.

Прокуратура Криму порушила стосовно цієї людини кримінальна справа за
статтею 115 - "замах на вбивство". Як відзначив Сенків, замовник викритий, доказу його провини отримані.

Сам Котляревський, що зненацька з'явився на прес-конференції, повідомив, що з 7 листопада знаходився вдома. За його словами, він погодився на пропозицію міліції після того, як йому розповіли, "хто готує (замах) і як повинне бути здійснено" його убивство.

"Ця людина (замовник) відома усім вам. Я з нею дуже тривалий час у неприязних стосунках. Вона постійно мені писала анонімки, різні статті у газети, листи у прокуратуру, виставляла мене кримінальним авторитетом. На сьогодні ця людина затримана. Одне можу сказати - те, що вона хотіла, було реальним", - підкреслив депутат.

Котляревський висловив подяку міністрові внутрішніх справ України Ігорю Смирнову, начальникові головного керування МВС у Криму Миколі Паламарчуку, начальникові УБОЗ Криму Сенківу за організацію його безпеки і викриття зловмисника.

На питання журналістів, чи пов'язане це з його передвиборчою діяльністю і чи був замовник його опонентом у передвиборчій кампанії, Котляревський відповів: "Так". При цьому він заявив, що більше не може нічого сказати, відзначивши, що замах на нього "не зв'язаний ані з великою політикою, ані з бізнесом, ані з криміналом".

Як повідомлялося, Котляревський "зник" увечері 7 листопада у Євпаторії після того, як вийшов зі свого офісу на вулиці Буслаєвих, 6. О 20.30 того ж дня до міського відділу міліції зателефонувала секретар депутата, яка, начебто, чула шум під вікнами офісу й припустила, що на
Котляревського був вчинений замах. Прокуратура Криму порушила кримінальну справу про замах на вбивство кримського депутата.

Котляревський був повторно обраний депутатом Верховної Ради Криму. У 1998 році він також балотувався по округу №7 у Євпаторії.

Котляревський був арештований правоохоронними органами в грудні 1998 року за підозрою в участі в організованому злочинному угрупованні, а також у замовленні убивства. Усього проти нього було порушено 14 кримінальних справ.

Близько року Котляревський перебував під вартою, однак суд цілком його виправдав.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...