УКРАЇНА НЕ ЗОБОВ'ЯЗАНА ДОВОДИТИ, ЩО ВОНА НЕ ПРОДАВАЛА "КОЛЬЧУГИ" - МЕДВЕДЧУК

Вівторок, 12 листопада 2002, 13:18
Віктор Медведчук заявляє, про "безпрецедентну" відкритість України в наданні інформації для групи британських й американських експертів.

У вівторок, на брифінгу в адміністрації президента Медведчук оприлюднив
17 пунктів, викладених у звіті експертної групи, супроводивши кожен з них своїм коментарем.

Медведчук повідомив, що українська сторона не планує оприлюднювати документ у зв'язку з наявністю у ньому секретної інформації, зокрема, через наявність "технічних даних і номерів "Кольчуг", що знаходяться не на території України".

Глава АП відзначив, що між українською стороною й експертами була домовленість не розголошувати інформацію, надану експертам. Рішення про оголошення Україною було прийнято "після того, як офіційна інформація пролунала з того боку". Медведчук пояснив, що має на увазі спільну заяву Пайфера і Паскуаля, що Україна не надала всіх даних про те, що вона не продавала "Кольчуги".

Медведчук також заявив, що Україна надала інформацію експертам "навіть незважаючи на те, що частина такої інформації може становити загрозу національній безпеці країни". За його словами, експертам була надана вся інформація про виробництво, наявність в Україні і місцях дислокації "Кольчуг".

"Висновки про нібито автентичність запису розмови Кучми і Малєва 10 липня 2000 року не відповідають дійсності. Цей епізод записів був змонтований і у нас є для цього достатньо доказів", - заявив Медведчук.

Він також заявив, що Україна "не зобов'язана доводити свою причетність до продажу зброї в Ірак" і підтвердив готовність української сторони до подальшого співробітництва з державами-членами НАТО. "Але обвинувачення української сторони обов'язково повинні бути спростовані. За таких умов ми готові до подальшого співробітництва", - відзначив Медведчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування