Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чижа журналісти не хочуть, їм потрібний Кучма

Вівторок, 12 листопада 2002, 17:37
Страйковий Комітет Незалежної Профспілки Працівників ЗМІ не вважає за доцільне дискутувати про існування політичної цензури в Україні з головою Держкомінформполітики Іваном Чижем.

Про це йдеться у заяві Страйкому, розповсюдженій у вівторок у відповідь на пропозицію заступника голови Держкомітету Віктора Петренка зустрітися з Чижем, щоб пред’явити останньому факти політичної цензури, аби Держкомітет мав змогу їх перевірити і організувати зустріч з президентом Кучмою.

Журналісти вважають, що політична цензура в Україні – "факт очевидний, засвідчений сотнями наших колег, які підписали "Маніфест українських журналістів з приводу політичної цензури", народними депутатами, які ухвалили провести в грудні парламентські слухання "Суспільство, ЗМІ, влада: свобода слова та цензура в Україні", та головою Верховної Ради Володимиром Литвином, який на зустрічі з нами публічно визнав існування політичної цензури в українських ЗМІ".

Страйком також не вбачає ефективною розмову з державним службовцем, який своїми заявами щодо діяльності Страйкому демонстративно засвідчив власну неспроможність адекватно оцінювати ситуацію в вітчизняному медіа-просторі, упередженість та несамостійність у діях.

Незалежна Профспілка Працівників ЗМІ, як і раніше, готова до предметної розмови з президентом України, яку він запропонував 8-го жовтня. "Посередників для організації зустрічі у форматі "Страйком-Президент" ми не потребуємо", - наголошується у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...