КУЧМА РОЗДРАТУВАВСЯ – ЛЕТЯТЬ ГОЛОВИ В ОБЛАДМІНІСТРАЦІЯХ ТА ФДМ

Середа, 13 листопада 2002, 13:06
Президент України Леонід Кучма звільнив із займаних посад голову Чернігівської обласної держадміністрації Миколу Бутка та голову Черкаської обладміністрації Володимира Лук’янця.

Це визначено указом глави держави "Про персональну відповідальність керівників центральних та місцевих органів виконавчої влади", повідомив у середу на брифінгу в Києві голова адміністрації президента Віктор Медведчук.

Кучма також виніс догану главам ряду обласних держадміністрацій, зокрема, Дніпропетровської - Миколі Швецю, Полтавської - Євгену Томіну, Запорізької - Євгену Карташову, Чернівецької - Теофілу Бауеру.

Президент також порушив питання про неповну службову відповідність голови Фонду державного майна Олександра Бондаря та глави Держкомітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Олександри Кужель, повідомив глава адміністрації.

Медведчук відзначив, що за цим адміністративним стягненням може слідувати звільнення. "Вони повинні це розуміти", - наголосив Медведчук.


За словами голови адміністрації президента, указ підписаний за результатами двох нарад, що пройшли під головуванням президента в червні нинішнього року - засідання Координаційної ради по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією і наради з питань розвитку малого і середнього бізнесу. За результатами цих нарад були проведені комплексні перевірки в дев'ятьох областях України, що засвідчили, що окремі керівники місцевих органів виконавчої влади не забезпечують реалізацію виконання покладених на них повноважень. Істотні недоліки були виявлені в Чернігівській, Черкаській, Чернівецькій, Дніпропетровській, Запорізькій і Полтавській областях.

Медведчук також відзначив, що з боку ФДМ був "утрачений реальний контроль за здійсненням процесу приватизації", а Держкомпідприємництва до сьогоднішнього дня не створив належних умов для ефективного розвитку малого бізнесу на місцевому рівні.

Крім того, президент звільнив керівників восьми районних державних адміністрацій, зокрема, у Черкаській, Запорізькій, Полтавській і Закарпатській областях.

За результатами перевірок також звільнений ряд керівників місцевих управлінь по боротьбі з організованою злочинністю, податкової адміністрації, заступників глав обласних держадміністрацій.

Інтерфакс-Украина

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування