Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти "відвоювали трохи тепла і світла для родини Мороза"

Середа, 13 листопада 2002, 19:28
Близько двох годин 7 депутатів від Соцпартії України і 20 представників молодіжного крила СПУ в середу провели акцію для відновлення електрики, тепла, газу і води на держдачі лідера соціалістів Олександра Мороза в Конча-Заспі.

Член СПУ, народний депутат Юрій Луценко повідомив, що учасники акції "відвоювали трохи тепла і світла для родини Мороза".

Луценко розповів, що депутати намагалися пройти на територію селища, щоб з'ясувати причини відключення дачі Мороза, однак не були пропущені охороною. Він, Валентина Семенюк і Віталій Шибко на очах у представників ЗМІ перелізли через огорожу.

"Там нас заблокували близько 40 військовослужбовців державної служби охорони, і жодні пояснення щодо прав народного депутата вільно пересуватися будь-якою територією, на території будь-яких режимів, нам не допомогли", - відзначив депутат.

Через якийсь час з'явився комендант, і разом з ним депутатів провели до будинку Мороза. На думку Луценка, цьому сприяла присутність преси.

"Сьогодні нам все ж таки у зв'язку з цією акцією вдалося домогтися дозволу зайти на територію селища Конча-Заспа. Нам вдалося встановити калорифери, що працюють від тимчасового газового балона у приміщенні, і підняти температуру до прийнятної для проживання. Ми побачили, що вперше керуючий справами цього селища надіслав туди працівників, що почали відновляти тепло- і водотрасу. Ми заплатили гроші приватній компанії, що обіцяє найближчим часом відремонтувати газову трубу", - повідомив Луценко.

Депутати також "домовилися про те, що Шибко і Семенюк щодня буватимуть у будинку Мороза", - повідомив депутат.

Проблема з опаленням будинку лідера СПУ, розповів Луценко, почалася три тижні назад. "На сьогодні, на жаль, ані води, ані холодної, ані гарячої, ані газу, ані тепла в будинку родини Мороза немає", - підкреслив він.

За словами депутата, дружина Мороза є інвалідом першої групи. "Їй обігріватися грілками або якимсь пристосуванням не можна, це в неї викликає фізичну зворотню реакцію", - відзначив він, підкресливши, що "у цьому селищі більше в такій ситуації не знаходиться ніхто".

Дача Мороза знаходиться поблизу дачі Кучми. Зі слів соціалістів, такими заходами Кучма намагається позбутися ненависного сусіда.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...