Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радіослухачі та "ворожі голоси" перемогли Нацраду

Четвер, 14 листопада 2002, 09:34
Нацрада з питань телерадіомовлення відклала запровадження ліцензій на ретрансляцію програм закордонних мовників до уточнення в законодавстві самого терміну "ретрансляція" та визначення Кабінетом Міністрів вартості ліцензування на право ретрансляції іноземних програм.

На нараді в парламентському Комітеті з питань свободи слова, який вирішив контролювати процес запровадження нових ліцензій, член Нацради Олександр Мартиненко визнав неоднозначність реакції на рішення про додаткове ліцензування: "Багато було розмов, проти кого це спрямовано: на Заході думали, що проти Заходу, на Сході, що проти Сходу. Я думаю, ці питання ми знімемо. Підхід має бути однаковим".

Сергій Шолох, директор радіо "Континент", яке в Києві ретранслює програми "Німецької хвилі" та інших західних радіостанцій, назвав поступки Нацради результатом громадського тиску на владу і кроком до цивілізованого діалогу між владою та суспільством.

Самі члени Нацради визнають, що колізії довкола іноземного мовлення могли б і не виникнути, якби Україна приєдналася до Європейської Конвенції з транскордонного мовлення.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...