Тігіпко натякає, що готовий очолити НБУ?

Четвер, 14 листопада 2002, 11:12
Лідер партії "Трудова Україна" і можливий кандидат на посаду глави НБУ Сергій Тігіпко не бачить проблем в тому, що Нацбанк може очолити політик.

"Я більше орієнтуюся на стандарти, в цьому випадку, поведінки не політиків України, а на стандарти поведінки політиків європейських. Абсолютно нормально, коли на таку позицію приходити політик, це не проблема для Європи", - передає слова Тігіпка ТРК "Ера".

Депутат також зазначив, що поки серйозно не аналізував можливість майбутнього керування Нацбанком. Водночас повідомив, що абсолютно впевнений у своїх силах на будь-якій посаді – як в НБУ, так і в уряді. Команда у нього також є.

Щодо подання Кінаха на звільнення Стельмаха, то Тігіпко зазначив:

"Робота Кабінету Міністрів вимагає дуже великої і доброї взаємодії з Національним банком. Чого, мені здається, останнім часом, за всіма непрямими ознаками, не спостерігалося. Звичайно, Національний банк повинен бути максимально самостійним, і в жодному разі не піддаватися на якийсь тиск з боку Кабінету Міністрів, але я вважаю, що Національний банк завжди повинен дуже уважно прислухатися до того, що говорить реальний сектор економіки і реагувати своєю політикою на це".

За матеріалами сайту "Огляд телеефіру"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування