Нацрада не працює – там забагато Холода

Четвер, 14 листопада 2002, 13:35
13 листопада Національна рада з другої спроби більшістю голосів затвердила в цілому свій звіт за 2002 рік. Член Національної ради Віталій Шевченко, який проголосував проти, додав свою особливу думку, повідомляє прес-служба УНР.

В документі Шевченко зазначає, що "діяльність Національної ради у 2002 році заслуговує на незадовільну оцінку, оскільки була, по суті, заблокована в.о. голови Національної ради Борисом Холодом", який, на думку члена Нацради, всерйоз займається розв’язанням лише однієї проблеми – збереження за собою керівної посади.

Віталій Шевченко вважає, що в результаті підпорядкування Холодом всіх адміністративних важелів керування унеможливилося виконання головних завдань Нацради.

Так, тривалий час "засідання Національної ради не відбувалися або безпідставно переносилися, а ліцензування телерадіоорганізацій не проводилося". Упродовж кількох місяців доопрацьовувалося нове положення про ліцензування, через що "конкретні питання та проблеми мовників тривалий час не вирішувалися", вважає Шевченко.

В документі також зазначається, що у результаті блокування Холодом кадрових питань протягом багатьох місяців Національна рада працює без першого заступника голови та заступника голови, "а отже, конкретні напрямки роботи не виконуються за відсутністю відповідальних осіб; у свою чергу, це давало можливість Холоду вирішувати багато питань, що належать до компетенції всієї Національної ради, одноосібно".

Як вказує Шевченко, "Національна рада з ініціативи Холода продовжувала ухвалювати рішення, що суперечать законодавству (як, наприклад, про свавільне переведення облдержтелерадіокомпаній на проліцензований за іншою ТРК 1-й загальнодержавний телеканал на догоду одноосібному мовникові 3-го телеканалу)".

Крім того, за словами члена Нацради, по суті не ведеться Державний реєстр телерадіоорганізацій, а протягом трьох останніх місяців різко погіршилися умови праці апарату Національної ради, що унеможливлює нормальну його роботу з телерадіоорганізаціями.

Зважаючи на ці та інші серйозні недоліки, Віталій Шевченко вважає, що "Звіт Національної ради в запропонованому Робочою групою (керівник Холод) варіанті, необхідно відхилити або доопрацювати, висвітливши та критично проаналізувавши невтішні результати".

"Першим і найголовнішим заходом оздоровлення Національної ради мала б стати остаточна відставка Холода та призначення нового керівника цього важливого органу", вважає Шевченко.

За законом, Нацрада має подавати щорічний звіт 1 листопада, проте Борис Холод наполягав на перенесенні дати звіту на 20 листопада.

Звіт за минулий рік Нацрада оприлюднила влітку цього року. Верховна Рада визнала роботу Нацради незадовільною та запропонували звільнити Бориса Холода з займаної посади. До цього часу президент та голова ВР не узгодили нову кандидатуру на посаду голови Нацради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...