КАНДИДАТОМ КУЧМИ БУДЕ ЯНУКОВИЧ - ДЖЕРЕЛО

Четвер, 14 листопада 2002, 16:26
Президент України Леонід Кучма збирається запропонувати кандидатуру Донецького губернатора Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра, повідомило у четвер у Києві агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, наближене до адміністрації глави держави.

Зі слів співрозмовника агентства, у п'ятницю президент проведе остаточні консультації з лідерами фракцій і груп парламентської більшості і ознайомить їх зі своєю позицією, а також вислухає їх думку з цього питання.

Як стверджує джерело, вже готовий указ про відставку діючого уряду. У той же час співрозмовник агентства вважає, що Кучма дочекається повернення прем'єра з Македонії у п'ятницю, щоб оприлюднити своє останнє рішення.

Джерело також зазначило, що найближчим часом глава держави збирається подати до Верховної Ради подання про призначення на посаду прем'єра Януковича, з тим, щоб вже у найближчий день голосування (21 листопада) відбулося голосування по цій кандидатурі.

Він також не виключив, що найближчим часом - можливо наступного дня голосування 28 листопада відбудеться голосування щодо перерозподілу урядових постів.

За словами джерела, буде перерозподілено 17 посад в уряді. Не будуть перерозподілятися посади міністрів закордонних справ, оборони, юстиції, внутрішніх справ. У той же час, джерело не виключило, що ці посади також згодом підлягатимуть ротації.

На думку джерела, рішення про відставку голови Національного банку Володимира Стельмаха і призначення іншої людини на його місце буде прийматися після розв'язання питання з прем'єром і урядом загалом.

Як повідомлялося, парламентська більшість запропонувала президенту чотири кандидатури на посаду прем'єра: нинішнього глави уряду Анатолія Кінаха, донецького губернатора Януковича, першого віце-прем'єра Олега Дубини, глави Державного податкової адміністрації Миколи Азарова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування