Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через Україну Румунія матиме проблеми зі вступом до НАТО?

Четвер, 14 листопада 2002, 17:00
Преса Румунії, коментуючи перебіг двосторонніх переговорів з Україною про режим державного кордону, звинувачує Київ у спробах зірвати черговий раунд переговорів з метою підірвати наміри Бухареста вступити до блоку НАТО.

Як повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі
владнання всіх прикордонних суперечок є однією з ключових вимог, які НАТО висуває до майбутніх нових членів альянсу.

Румунське видання "Cotidianul" пише: "У той час, як до Празького саміту НАТО залишається лише тиждень, Україна знову намагається шантажувати нашу країну. Українське міністерство закордонних справ звинуватило делегацію Румунії у висуванні пропозицій, які суперечать двосторонньому договору 1997 року, що й зірвало переговори".

Румунська газета наполягає на тому, що Україна, мовляв, прагне будь-що створити проблеми із заявкою Румунії на вступ до НАТО, наполягаючи, що Бухарест не має намірів підтримувати добрі відносини зі своїми північними сусідами.

Інше видання - "Jurnalul National" - висловлює припущення: "Україна намагається саботувати заявку Румунії на вступ до НАТО, бо наш сусід дуже засмучений перспективою розширення альянсу".

Газета веде далі у ще сміливішому стилі: "На щастя, спроби України зміцнити її зв'язки з НАТО наштовхнулися на відсіч альянсу через фліртування президента Кучми з тероризмом". Цитуючи неназваного румунського дипломата, "Jurnalul National" пише, що нинішня безвихідь у двосторонніх переговорах зберігатиметься доти, доки при владі в Києві залишатиметься Леонід Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування