Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Журналіста року" отримає "Джеркало тижня", "2000" або Versii

Четвер, 14 листопада 2002, 17:04
Оприлюднені підсумки другого етапу експертного визначення претендентів на здобуття лауреатського звання Загальнонаціональної програми "Людина року-2002". До уваги ЗМІ на прес-конференції у четвер були представлені п'ятірки номінантів у 15 з 17 номінацій.

За словами президента програми "Людина року" Аркадія Райцина, номінанти ще у двох категоріях ("Лідер малого та середнього бізнесу року" та "Аграрій року") будуть визначені пізніше - приблизно у січні 2003 року. Райцин пояснив, що це пов'язано з тим, що наразі у цих двох номінаціях немає явних претендентів, а, крім того, на лауреатські звання висунуто багато невідомих широкому загалу осіб.

Він також розповів, що серед 17 номінацій цього року немає жодної пов'язаної з політичною діяльністю. "Програма абсолютно деполітизована", - наголосив Райцин.

Цього році також будуть вручені 3-5 міжнародних премій. За словами Райцина, їх отримають закордонні діячі, які, крім своїх професійних здобутків, або мають коріння з України, або активно працюють на ниві посилення зв'язків України зі світом.

Він також повідомив, що цього року серед номінантів є лише 7 осіб, які висувалися на звання "Людина року" в минулому сезоні.

За словами керівника департаменту зв'язків з громадськістю та ЗМІ програми "Людина року" Ірини Воронецької, цього року експертами програми виступили 600 осіб із 127 організацій: зокрема, з 6 інститутів Національної академії наук України, десяти міністерств і відомств, 48 ЗМІ.

Вона повідомила, що серед цьогорічних номінантів, після підведення підсумків другого туру експертної оцінки, з'явилося 59 нових імен. Найбільше претендентів на лауреатські звання було висунуто у номінаціях "Митець року" (83 особи), "Вчений року" (57), "Культурний проект року" (50).

На прес-конференції також було зазначено, що склад експертів оновлюється щорічно на 25-30%, проте їх основа вже близько 4 років не змінюється.

Отже, за підсумками другого туру експертами визначено лауреатами на звання "Людина року" по 5 претендентів. Серед них, зокрема, у номінації "Регіональний лідер року" - голова Київської облдержадміністрації Анатолій Засуха, голова Ради міністрів Криму Сергій Куніцин; "Міський голова року" - мер Одеси Руслан Боделан; "Менеджер року" - президент компанії "ТНК-Україна" Олександр Городецький; "Промисловець року" - голова правління заводу "Мотор-Січ" В'ячеслав Богуслаєв; "Національна торговельна марка року" - "Олейна", "Рогань", "Сармат", "Чумак"; "Журналіст року в галузі друкованих ЗМІ" - Олександр Ільченко та Лідія Денисенко (газета "2000"), Ольга Дмитричева ("Дзеркало тижня"), Олександр Юрчук (інтернет-видання "Версії.com"); серед претендентів на звання "Журналіст року в галузі електронних ЗМІ" - Андрій Шевченко (екс-працівник "Нового каналу").

На звання "Вчений року" - директор Інституту серцево-судинної хірургії АМН України Геннадій Книшов, академіки НАН України Мирослав Попович та Петро Толочко.

Серед номінантів в номінації "Митець року" - композитор Євген Станкович, кінорежисер - Роман Балаян. На звання "Актор року" претендують народні артисти України Богдан Бенюк та Наталія Сумська, заслужені артисти України Олексій Богданович, Володимир Горянський, Олексій Горбунов.

У номінації "Спортсмен року" відзначені, зокрема, чемпіон світу з боксу за версією WBO Володимир Кличко, чемпіонка світу 2002 року з плавання Яна Клочкова, чемпіон світу 2002 року з шахів Руслан Пономарьов.

Серед "Культурних проектів року" експерти висунули на здобуття лауреатського звання, зокрема, Міжнародний театральний фестиваль "Березілля", фестиваль "Київ травневий", Міжнародний кінофестиваль "Молодість".

За словами Райцина, остаточні результати експертних оцінок, за якими будуть визначені трійки номінантів, що братимуть участь у церемонії урочистого нагородження, будуть підраховані 10 січня 2003 року, а приблизно 15 січня вони будуть оприлюднені для громадськості та ЗМІ.

UNIAN

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...