Продані Кучмою "Кольчуги" завдали збитків українській економіці

Четвер, 14 листопада 2002, 17:24
Скандал навколо продажу Україною Іраку радарного комплексу "Кольчуга", що нібито мав місце, вже завдав шкоди економіці України, повідомив міністр економіки і з питань європейської інтеграції Олександр Шлапак у четвер на прес-конференції.

Разом з тим, міністр не зміг оцінити рівень завданих збитків. "Я навряд чи зможу відповісти і навряд чи хтось відповість, у які цифри це виллється, але те, що "кольчужний" скандал завдав українській економіці збитків - це факт", - сказав Шлапак.

За словами міністра економіки, негативні наслідки від інформації про продаж озброєнь Іраку, який знаходиться під міжнародним ембарго, що нібито мав місце, відбуваються в сфері міжнародної торгівлі.

"Значна частина наших торгових партнерів хоча й намагаються дистанціювати економіку від політики - це не завжди виходить. І тому, я вважаю, що ті затримки, які ми маємо сьогодні з отриманням Україною ринкового статусу як у Сполучених Штатах Америки, так і в Європейському Союзі, і ті проблеми, які ми маємо сьогодні з отриманням технічної допомоги (від США)... все це безперечно досить істотно позначиться на економіці нашої держави", - сказав міністр економіки.

Разом з тим Шлапак висловив думку про доцільність відкриття інформації про "Кольчуги". "Ті умови, які нам поставили сьогодні щодо комерційної діяльності з нашими головними торговими партнерами, значно більше шкоди завдадуть Україні і торговим відносинам у майбутньому, ніж відкриття якоїсь там додаткової інформації. Мені здається, що ми сказали достатньо, щоб Україні сьогодні вірити чи не вірити", - сказав Шлапак.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування