Від чого помер "вбивця" Александрова остаточно з'ясують у Києві

П'ятниця, 15 листопада 2002, 09:13
За фактом смерті Юрія Вередюка, обвинуваченого у вбивстві директора Слов'янської телекомпанії "ТОР" Ігоря Александрова, призначена додаткова судово-медична експертиза, яку проведуть у Києві.

Про це заявив у четвер у Донецьку заступник прокурора області Юрій Ударцов, виступаючи на виїзному засіданні комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зі слів Ударцова, після повернення справи Вередюка з Верховного суду на додаткове розслідування створена "оперативно-слідча група з досвідчених працівників прокуратури Донецької області і УМВС". Відповідаючи на питання журналістів, він уточнив, що працівники Генеральної прокуратури до складу групи не входять.

Крім того, заступник прокурора області повідомив, що слідство "перевіряє" версію вбивства Александрова у зв'язку з його професійною діяльністю, однак відмовилося повідомити які-небудь подробиці у присутності журналістів, пославшись на таємницю слідства.

Тим часом співробітники донецького карного розшуку виїхали в ряд країн СНД у пошуках співучасників убивства журналіста Ігоря Александрова, повідомляє УНІАН.

За словами Ударцова, справа про вбивство журналіста була направлена Верховним Судом України на дослідування та надійшла до слідчих органів Донецька в серпні. Тоді було створено слідчо-оперативну групу з числа досвідчених працівників прокуратури Донецької області та УМВС, оформлені візи для виїзду оперативників за кордон.

Заступник прокурора зазначив, що за рекомендацією народного депутата Григорія Омельченка при розгляді даної кримінальної справи використовувалися публікації в пресі про цей злочин. Однак "корисної інформації вони нам не дали", - констатував Ударцов. "Тут треба сказати, що не всіх представників ЗМІ ми змогли знайти, оскільки вони живуть у Києві і на наші запрошення з'явитися в слідчий відділ облпрокуратури в Донецьк ніяк не відреагували", - сказав він. "Важелів впливу на журналістів у нас немає", - наголосив Ударцов.

У свою чергу, голова парламентського комітету з питань свободи слова і інформації Микола Томенко заявив, що протягом двох тижнів буде визначена дата закритих слухань комітету у справі Александрова.

Як повідомлялося раніше, директор телекомпанії Ігор Александров після нападу невідомих помер від важкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року. Прокуратура звинуватила у вбивстві Юрія Вередюка, який був виправданий 17 травня 2002 року Донецьким апеляційним судом за недоведеністю участі у здійсненні злочину. Донецька прокуратура внесла касаційне подання на вирок до Верховного суду України й оскаржила рішення суду. Вередюк помер від гострої серцевої недостатності, викликаної повторним інфарктом міокарда, 19 липня 2002 року. 25 липня Верховний суд задовольнив клопотання прокуратури області, частково відмінивши рішення Донецького апеляційного суду і направивши справу на додаткове розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування