Мороз "хотів би", щоб… Кучма поїхав до Праги

П'ятниця, 15 листопада 2002, 10:17
Лідер соціалістів Олександр Мороз вважає, що міністр закордонних справ Анатолій Зленко повинен їхати на саміт НАТО до Праги.

"Зважаючи на інтереси України, я глибоко переконаний, що на саміт повинен поїхати міністр закордонних справ", - сказав Мороз на брифінгу на радіо "Свобода" у Вашингтоні. Візит Зленка, за його словами, має бути одним із аргументів планів євроінтеграції України і цей процес не повинен залежати від примх керівництва навіть найвищого рівня.

Мороз також висловився на користь того, щоб на саміт НАТО поїхав і сам президент: "Чи поїде Кучма у Прагу? Може і поїде, біс його знає. Він як тільки від'їде з Києва за 50 км починає коментувати цю ситуацію. В одному місці каже, що ніхто не поїде нікуди, в іншому місці каже - я поїду обов'язково. Відверто кажучи, я б хотів, щоб він поїхав. Те, що з ним не хочуть зустрічатися керівники інших держав, то це вже проблема їх", - цитує Мороза українська служба радіо "Свобода".

Мороз зазначив, що розраховує на послідовну позицію Заходу у напрямку ізоляції президента Кучми і підтримки народу України. За його словами, "президенти приходять і відходять, а національні інтереси і народ залишаються завжди".

Розповідаючи про акції опозиції в Україні, Мороз заявив, що зараз вони перейшли зі стадії вуличних демонстрацій в парламентську стадію. Першочерговим лідер соціалістів назвав внесення змін до Конституції України для перерозподілу владних повноважень між президентом і парламентом. "Ми плануємо внести відповідні зміни вже до весни 2003 року", - сказав Олександр Мороз.

Мороз перебував у Вашингтоні 12-13 листопада на запрошення Hаціонально-демократичного інституту США та Фонду Карнегі. За словами прес-служби СПУ, відбулися зустрічі з політиками, науковцями та журналістами провідних зарубіжних видань.

Як повідомляють соціалісти, Мороз підкреслював важливість розмежування в позиції міжнародної спільноти таких понять як керівництво України та власне держава Україна. "Саме такий підхід визначав суть розмов у Держдепартаменті, Раді національної безпеки, офісі віце-президента та Конгресі США. В цих розмовах з американської сторони брали участь фахівці, котрі формують зміст політики США щодо України", - зазначає прес-служба СПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...