Влада Чехії відмовила видати візу Лукашенку

П'ятниця, 15 листопада 2002, 15:49
Влада Чехії ухвалила рішення не видавати в'їзну візу президенту Білорусії Олександру Лукашенку для участі у саміті НАТО у Празі. Про це, повідомив у п'ятницю віце-прем'єр, голова чеського МЗС Циріл Свобода.

Виступаючи на екстреноскликаній прес-конференції, він зазначив, що таке рішення Прага прийняла після тривалих консультацій з партнерами по НАТО.

Зі слів міністра, ці "консультації затяглися" у зв'язку з тим, що Прага довго зважувала наслідки прийняття такого рішення.

А тим часом Євросоюз може ввести заборону на видачу віз для в'їзду у держави ЄС Лукашенка і ще ряду білоруських високопоставлених осіб. Про це повідомив у п'ятницю на прес-конференції у Брюсселі постійний представник головуючої в ЄС Данії Поул Крістоферсен.

З його слів, таке рішення може прийнято у вівторок, 19 листопада, Радою міністрів закордонних справ, яка буде засідати у Брюсселі.

Датський посол сказав, що не знає точного числа осіб, які можуть підпасти під цю заборону. Однак, відзначив він, це число значне. Причина такого рішення - стан демократії в Білорусії і ставлення влади країни до місії ОБСЄ, пояснив Крістоферсен.

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...