Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До затриманого журналіста не допускають адвоката

П'ятниця, 15 листопада 2002, 16:19
Адвоката головного редактора газети "Євпаторійський тиждень" Володимира Лутьєва Олександра Гнєздова не допустили, як того вимагає закон, до його підзахисного, який знаходиться зараз в ізоляторі тимчасового утримання. Про це адвокат повідомив журналістам у п'ятницю.

Володимир Лутьєв затриманий за підозрою у замасі на навмисне замовне вбивство депутата ВР Автономної Республіки Крим Миколи Котляревського. У четвер місцевий суд Центрального району Сімферополя відмовив Прокуратурі Криму у санкції на арешт Лутьєва, замість цього продовживши термін його затримання до 10 діб.

Адвокат Лутьєва вважає, що факт його недопущення до підзахисного - ще одне свідчення того, що справа проти журналіста сфабрикована. Гнєздов вже звернувся зі скаргою до Прокуратури Криму на дії працівників ІВС, які перешкоджають його професійній діяльності, зокрема захисту підозрюваного.

Раніше адвокат заявляв: "Вся справа проти Лутьєва сфабрикована, на мій погляд, щоб якимсь чином розправитися з цим журналістом, оскільки є ряд кримінальних і цивільних справ, які були порушені з його ініціативи. Мені відомо, що є рішення Євпаторійського суду, де дії УБОЗ відносно мого підзахисного визнані незаконними.

У зв'язку з цією справою Кримською Прокуратурою була порушена кримінальна справа, за якою 3 або 4 співробітники Євпаторійського УБОЗу притягувалися до кримінальної відповідальності за здійснення посадових злочинів і, ніби, ця справа за їхніми скаргами передана для розслідування у Запорізьку обласну прокуратуру.

З іншого боку, Котляревський досить відома людина, і Лутьєв у своїй газеті тривалий час писав про те, що він з себе становить, у тому числі публікував і витримки з кримінальної справи, за якою Котляревський притягувався до кримінальної відповідальності і був осуджений вироком Верховного суду АРК".

Гнєздов вважає, що "все це наводить на думку, що необхідно було якимсь чином Лутьєва ізолювати від суспільства, щоб він не зміг по-перше, довести кримінальну справу по працівниках УБОЗу до кінця. По-друге, завдяки Лутьєву було доведено до кінця і направлено до Євпаторійського міського суду справа і відносно обрання Котляревського депутатом ВР АРК. Він не був заявником по цій справі, але він постійними своїми звертаннями, інформаційними запитами постійно звертав увагу й обласної прокуратури, і поміщав все це у ЗМІ".

Українська правда, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування