Янукович уже знає, хто замість нього буде губернатором Донецької області

Субота, 16 листопада 2002, 14:29
Голова Донецької обладміністрації Віктор Янукович у випадку внесення його кандидатури до парламенту на посаду прем'єр-міністра має намір провести переговори з усіма фракціями і групами Верховної Ради.

"Буду вести переговори з усіма фракціями", - підкреслив Янукович у суботу у Києві, відповідаючи на питання журналістів. При цьому він відзначив, що має намір також вести переговори і з незалежними депутатами.

Відповідаючи на питання, які аргументи він буде використовувати у переговорах з депутатами, Янукович відзначив, що буде переконувати їх "державницькою позицією". "Є одна справа - це Україна", - сказав він. За словами губернатора, він уже провів попередні переговори з рядом народних депутатів з різних фракцій, у тому числі, із фракції "Наша Україна".

Янукович не став оцінювати свої шанси бути затвердженим на посаду глави уряду, відзначивши, що "це (оцінку)можна дати на засіданні Верховної Ради".

Відповідаючи на питання, чи визначені вже кандидатури на посаду Донецького губернатора у випадку обрання Януковича прем'єром, він сказав: "Так, є кандидатури". Разом з тим він не став називати прізвища, пообіцявши, що "відповідь на це питання буде пізніше".

Тим часом лідер фракції Народно-демократичної партії у Верховній Раді України Валерій Пустовойтенко заявляє, що його фракція ще не приймала рішення про підтримку кандидатури Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра України.

Про це Пустовойтенко заявив у суботу в інтерв'ю журналістам. Він нагадав, що фракція НДП (нараховує 16 депутатів) виступала на підтримку кандидатури чинного прем'єра Анатолія Кінаха.

У той же час лідер фракції нагадав, що президент ще офіційно не пропонував кандидатуру Януковича. Як заявив Пустовойтенко, якщо буде офіційно запропонована кандидатура Януковича, то фракція буде розглядати цю кандидатуру на своєму засіданні і визначатися.

"Ми повинні розглядати кандидатуру прем'єр-міністра у контексті реформування складу всього уряду", - заявив Пустовойтенко, припустивши, що у парламенті України буде вестися боротьба за крісло прем'єра.

"Я не задоволений, що дуже часто міняються уряди, вони не встигають працювати", - заявив Пустовойтенко у Сімферополі, де він брав участь у дев'ятій конференції Кримської республіканської організації НДП.

Пустовойтенко очолював уряд України з липня 1997 року по грудень 1999 року. Він довше інших прем'єрів пропрацював на своїй посаді. За роки незалежності в Україні змінилося 8 урядів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News