Україна чекає від НАТО робочого плану

Неділя, 17 листопада 2002, 16:01
Україна сподівається, що Рада євроатлантичного співробітництва в найближчі дні розгляне робочий план співробітництва України з НАТО і підготує його до прийняття на засіданні комісії Україна-НАТО, заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" міністр закордонних справ Анатолій Зленко.

Відповідаючи на питання про те, як проходить підготовка до Празького саміту, міністр повідомив, що в міжнародному секретаріаті НАТО завершується підготовка робочих документів, що повинні визначити новий формат співробітництва України й альянсу.

Серед цих документів - робочий план (на найближчі роки - ІФ) і цільовий план на 2003 рік.

"Робочий план за своїм змістом близький до тих положень, що зазвичай формулюються для початку інтенсивного діалогу по виробленню плану дій щодо членства в альянсі", - сказав Зленко.

Він відзначив, що ці документи підготовлені на підставі серії консультацій, проведених на рівні експертів України і НАТО, і погоджені відповідними міністерствами і відомствами України.

Міністр відзначив, що напередодні саміту його організатори проводять роботу з забезпечення перебування делегацій.

У рамках існуючих процедур делегаціям видаються відповідні пропускні документи, що забезпечують участь у роботі саміту. Такого роду документи одержала і делегація України", - підкреслив міністр.

У свою чергу, прес-секретар президента Олена Громницька в інтерв'ю агентству назвала не зовсім коректними повідомлення, що з'явилися в ЗМІ, про окреме запрошення для України. Говорячи про отримані документи, вона підкреслила, що "це винятково дипломатична формальність. Мова не йде про запрошення для окремих делегацій, мова йде про пропускні документи, що одержує делегація для участі в засіданні РЄАП. Саме такі документи одержала Україна", - відзначила прес-секретар.

Як повідомлялося, відповідно до представленого штаб-квартирою альянсу чеській стороні списку, українську делегацію на саміті очолює президент Леонід Кучма.

Відповідно до рішення Ради національної безпеки й оборони України, Кучма повинний взяти участь у рамках саміту в Раді євроатлантичного партнерства, а міністр закордонних справ Зленко - у комісії Україна-НАТО. Про рішення РНБО, як повідомляє прес-служба МЗС, Зленко проінформував генерального секретаря НАТО Джорджа Робертсона в ході суботньої телефонної розмови. Співрозмовники обговорили політичні аспекти участі делегації України в запланованих засіданнях у рамках саміту в Празі.

Саміт пройде 21-22 листопада. До 20 листопада Кучма перебуває з державним візитом у Китаї.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування