Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича з більшістю "повне взаєморозуміння"

Понеділок, 18 листопада 2002, 10:19
У понеділок координаційна рада більшості Верховної Ради України зустрілася з кандидатом на посаду прем'єр-міністра України Віктором Януковичем, на якій була досягнута домовленість, що склад нового уряду буде формуватися фракціями більшості після позитивного голосування по кандидатурі голови Кабінету Міністрів.

Про це у понеділок в інтерв'ю журналістам повідомив лідер депутатської групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш.

Гавриш підкреслив, що для визначення складу нового уряду необхідно провести додаткові консультації фракцій більшості з "новим прем'єром".

З його слів, вже на наступному тижні фракції будуть визначатися зі своїми кандидатами на посади у новому Кабінеті Міністрів. Гавриш зазначив, що зустріч з Януковичем пройшла "дуже позитивно". "У нас є повне взаєморозуміння", - сказав він.

Говорячи про недоліки уряду Анатолія Кінаха, відправленого у суботу указом президента України у відставку, лідер депутатської групи зазначив, що до уряду є три претензії. Зокрема, уряд Кінаха, не працюючи з більшістю у парламенті, був приречений. Це, на думку депутата, повинно стати знаком для майбутнього Кабінету Міністрів.

Крім того, підкреслив Гавриш, цей уряд "не ініціював системні реформи". У Кабінеті Міністрів Кінаха, відзначив депутат, також не було "урядової команди". "Існували окремі клуби, які ускладнювали роботу", - підкреслив лідер "Демініціатів".

Президент Кучма підписав у суботу указ про відставку уряду Анатолія Кінаха і направив до Верховної Ради подання про дачу згоди на призначення прем'єр-міністром Віктора Януковича, що займає зараз посаду голови Донецької обладміністрації.

Очікується, що консультації Януковича з фракціями почнуться на цьому тижні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування