Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Непрохані гості

Понеділок, 18 листопада 2002, 10:30
Ungeladene Gaeste

До деяких людей просто не доходить. Цього тижня НАТО має важливу зустріч у Празі. Усі провідні лідери цивілізованого світу зустрінуться у чеській столиці з тим, щоб відсвяткувати 53-ліття Північноатлантичного альянсу. Леонід Кучма та Олександр Лукашенко також хочуть завітати на торжество. Інших учасників свята це може, щоправда, не потішити.

Український президент Кучма – постійний гість у минулому – не був запрошений до Праги після того, як стало відомо про те, що він, вірогідно, продав Саддаму Хуссейну високотехнологічні радарні установки. Не зовсім сприятливий час для Кучми, який сподівався енергійно сприяти Україні з її вступом до НАТО.

Останнього диктатора Європи Олександра Лукашенка з Білорусі окрім Москви, Багдада та Гавани більше ніде не приймають. За часів його правління опозиція була практично знищена – це буквально, оскільки політичні супротивники Лукашенка вважаються зниклими без вісти. Вірогідно, що й він торгує з Іраком.

Обидва пани не зрозуміли слова "ні". Міністр закордонних справ Білорусі заявив, що якщо його не запросять, НАТО за це поплатиться. Кучма ж, який спростовує торгові справи з Саддамом Хуссейном, водночас не допускаючи додатково дослідити це питання, сказав, що він, незважаючи ні на що, з’явиться у Празі.

Усе це досить неприємно, можливо, навіть і для НАТО. Альянс і справді не може не допустити обох на велику конференцію, яка зорганізована для не-членів НАТО. Лідери Туркменістану, Узбекистану, Казахстану та Азербайджану будуть там присутні, а жодна з цих країн не є зразковим школярем на уроках демократії.

У будь-якому випадку США на празькому саміті розширюватимуть коаліцію проти Іраку. І вони вже докладуть зусиль до того, щоб жоден із старих друзів Саддама не посміхався на груповій фотографії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування