Після відставки Кінах стане "вільною людиною"

Понеділок, 18 листопада 2002, 11:14
Звільнений прем'єр Анатолій Кінах вважає, що його уряд став жертвою "жорсткої" боротьби за владу.

"Політична конкуренція - явище нормальне, але те, що відбувається сьогодні - це не боротьба ідеологій, програм, ідей, а жорстка боротьба за владу. Бажання посадового реваншу може ускладнити обстановку в країні", - сказав Кінах в інтерв'ю російській газеті Известия.

"Важливо, щоб новий кабінет формувався на ідеологічній державницькій основі, а не заради поділу портфелів", - заявив Кінах. - "У мене діяв жорсткий принцип - міністри повинні мати високу кваліфікацію менеджерів. Я робив все, щоб діалог з парламентом не уривався".

У розмові Кінах сказав, що "за рік реальні прибутки населення виросли на 23 проценти, роздрібний оборот - на 16. Це якісні зміни. Щоб вони стали остаточними, потрібна стабільність. Я персонально відповідаю за показники розвитку держави і знаю: людей не цікавлять цифри, їх хвилює зростання їх добробуту".

Кінах також зазначив, що його "часто питали, яку політику проводить кабінет - прозахідну, проамериканську чи проросійську". "Ми передусім діяли проукраїнськи. При цьому відносини з Росією поліпшилися, зняті основні проблеми ТЕКу, була підписана угода щодо газового консорціуму", - нагадав прем'єр.

"Мені складно сказати, чи жалкую я, що між посадами прем'єра і депутата я свого часу вибрав перший. Я виходив з того, що у мене немає права піти з уряду. За минулі 10 років я був і губернатором, і віце-прем'єром, і першим віце. І весь цей час вважав, що ставлення до роботи повинно визначатися не бажанням якомога довше всидіти у кріслі, а можливістю реалізувати свої принципи. Людина, що тримається за посаду, - не вільна людина", - сказав Кінах, указ про відставку якого був підписаний у суботу президентом Кучмою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування