Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українцям Тимошенко миліша за Медведчука

Понеділок, 18 листопада 2002, 11:36
Президент Леонід Кучма і голова адміністрації президента Віктор Медведчук користуються найбільшим рівнем недовіри у населення, про що свідчать дані соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" і компанією "Тейлор Нельсон Софрез Україна" з 30 жовтня по 7 листопада.

Згідно з даними опитування, президентові України цілком довіряють 8,2%, зовсім не довіряють - 55,6%, тобто негативний баланс довіри-недовіри становить мінус 48%.

Як повідомила науковий керівник фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, останні моніторингові соціологічні дослідження, що проводилися фондом у лютому, свідчать, що в Кучми баланс недовіри становив мінус 38%.

Найбільше Кучмі не довіряють у південносхідному регіоні, де баланс недовіри складає мінус 68%, на північному заході - мінус 57%, на заході й у центрі по мінус 54%. Найбільше довіряють Кучмі в Києві - мінус 4%.

Баланс довіри до Медведчука становить мінус 41%, при цьому в Києві цей показник складає мінус 27%, найгірший показник у центральній частині України - мінус 56%, і в південнозахідному регіоні - мінус 69%.

Третє місце за рівнем недовіри посідає лідер Блоку Юлія Тимошенко - мінус 36%, далі йде секретар Ради національної безпеки і оборони Євген Марчук - мінус 31%, голова Верховної Ради Володимир Литвин - мінус 30%, лідер Компартії Петро Симоненко - мінус 25%, лідер "Трудової України" Сергій Тігіпко - мінус 23%, лідер Соцпартії Олександр Мороз - мінус 22%, Анатолій Кінах - мінус 21%, міністр закордонних справ Анатолій Зленко - мінус 14%.

Єдиним політиком, у якого довіра і недовіра майже врівноважені, - лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко - мінус 1%.

Бекешкіна зазначила, що рівень довіри до Ющенко після виборів залишається фактично на одному рівні - від мінус 1% до плюс 4%.

Відповідаючи на запитання про те, який відсоток населення України знає про такого політика, як Віктор Янукович, Бекешкіна повідомила, пославшись на дані Українського центра економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, що ця цифра складає близько 60%. За її словами, про Кінаха до його призначення на посаду глави уряду також знали не більше людей.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...