Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах чи Янукович – Заходові все одно

Понеділок, 18 листопада 2002, 13:16
"Великої різниці між Кінахом та Януковичем Захід не бачить, виняток становить хіба що той факт, що Янукович і Кінах представляються різні "олігархічні клани", - заявив берлінський політолог Александер Отт в інтерв’ю українській службі "Німецької хвилі".

На думку німецького експерта, зв"язки Віктора Януковича з потужним кримінальним осередком Донеччини, про які неодноразово писала українська преса, навряд чи істотно змінять ставлення світу до України:

"З одного боку, Захід не бачить великої різниці між Кінахом та Януковичем, з іншого боку, обрання прем"єр-міністра - це внутрішня справа України. Зараз ситуація взагалі виглядає так, що для Заходу Кучма - ледь не "персона нон ґрата". За таких обставин новий прем"єр-міністр, якого згадують в контексті зв"язків з кримінальними структурами, навряд чи серйозно змінить імідж України в світі, хіба що лише додасть йому негативних рис".

Політолог Отт наголосив, що теперішня зміна уряду в Україні західним оглядачам взагалі здається незрозумілою, і її можна пояснити хіба що тим, що в Україні вже фактично розпочалася передвиборна президентська кампанія.

"Президент Кучма наразі шукає собі спадкоємця, перебуваючи практично в такій же ситуації, в якій був свого часу Єльцин, змінюючи одного прем"єра за іншим, перш ніж знайшов фаворита. Кучма вбачає в Януковичі такого собі "українського Путіна", який міг би стати його спадкоємцем. З іншого боку, є небезпека, що для уряду Янукович може стати, так би мовити, "донецьким Лазаренком", який своїми зв"язками, що сягають до кримінальних структур, заганятиме політику дедалі глибше у тіньовий і кримінальний сектор", - сказав Отт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...