Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За три дні до саміту Кучма попросив про чеську візу

Понеділок, 18 листопада 2002, 16:47
Українська делегація, яку очолює президент країни Леонід Кучма, звернулася до посольства Чехії в Україні з проханням про видачу візи для участі у Празькому саміті НАТО.

Як повідомили у понеділок у посольстві Чехії, відповідне прохання надійшло у цей же день. У посольстві зазначили, що візи будуть готові у найкоротший термін.

Саміт НАТО відбудеться у Празі 21-22 листопада. У рамках саміту 22 листопада відбудеться засідання комісії "Україна-НАТО" на рівні міністрів закордонних справ за участю глави зовнішньополітичного відомства України Анатолія Зленка, а також засідання Ради Євроатлантичного партнерства на рівні глав держави, в якому збирається взяти участь Кучма.

Як повідомляє радіо "Прага" з посиланням на Міністерство іноземних справ Чехії, президенту Кучмі, який у понеділок подав заяву на видачу чеської візи, така віза буде надана.

Крім українського президента до Праги поїдуть ще 7 президентів країн СНД: Грузії - Едуард Шеварднадзе, Вірменії - Роберт Кочарян, Азербайджану - Гейдар Алієв, Казахстану - Нурсултан Назарбаєв, Узбекистану - Іслам Карімов, Таджикистану - Емомалі Рахмонов і Молдавії - Володимир Воронін. Російську делегацію на саміті очолить міністр закордонних справ Ігор Іванов, а Білорусію представить посол цієї країни при НАТО Сергій Мартинов.

Офіційні делегації учасників саміту НАТО з 46 країн почнуть з'їжджатися до Праги з вівторка. Літаки буде приймати південний термінал празького міжнародного аеропорту.

Очікується, що у вівторок увечері у Празі приземлиться літак американського президента Джорджа Буша, з яким прибудуть міністр закордонних справ Колін Пауелл, міністр оборони Дональд Рамсфелд і колишній держсекретар США Мадлен Олбрайт, а також дружина президента США Лора Буш. На випадок поганої погоди літаки офіційних делегацій готові прийняти міжнародні аеропорти у Брно й Остраві.

Празький аеропорт Рузине вже виступив з попередженням для пасажирів регулярних рейсів про можливу затримку у середу деяких рейсів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування