ЯНУКОВИЧ - ПРЕДСТАВНИК "НАЙБЕЗЖАЛЬНІШОГО ТА НАЙБРУТАЛЬНІШОГО" КЛАНУ, ВВАЖАЮТЬ НА ЗАХОДІ

Понеділок, 18 листопада 2002, 17:36
"Янукович вважається представником олігархів, які вийшли з лав радянської промислової номенклатури і яких не обходять проблеми демократизації. Донецький промисловий клан вважається в Україні найбезжальнішим та найбрутальнішим", пише газета "Зюддойче Цайтунг", коментуючи відставку українського уряду у статті під заголовком "Президент України пропонує олігарха новим прем'єром".

За повідомленням "Німецької хвилі", газета нагадує, що "у першій половині 90-х років Донецьк був місцем численних політичних убивств". "Жертвами були боси індустрії, банкіри, політики та журналісти. Сьогодні область вважається зразком владарювання пострадянських олігархів: регіональної опозиції нема, органи місцевої влади, суд, міліція і засоби масової інформації контролюються Януковичем та його людьми".

Впливова "Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ" так коментує внутріполітичну гру українського президента: "Українська економічна газета "Eastern economist" назвала минулого року Януковича "правою рукою" Рината Ахметова, "хрещеного батька" донецького клану, який керує економічною імперією на сході України. Переплетення економіки з політикою, тобто з президентською адміністрацією, є в Донецькій області дуже міцним. Партія регіонів, яка має своє потужне коріння в індустріальному Донбасі, приєдналася перед парламентськими виборами в березні нинішнього року до президентського блоку "За єдину Україну".

"Але на віддяку високими посадами в Києві донеччанам довелося довго чекати. Замість когось з Донецька керівником президентської адміністрації Кучма призначив Віктора Медведчука. Медведчук є шефом клану, який конкурує з донеччанами. Це стало однією з причин того, що президентський блок у парламенті розпався на багато угруповань. З призначенням тепер Януковича настав час донеччан. Це відповідає внутріполітичній лінії Кучми, яка полягає в тому, щоб розігрувати олігархів один проти одного і не давати жодному з них ставати занадто сильним", пише "Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ".

На думку автора газети "Таґесцайтунг", "раптова відставка Анатолія Кінаха разом з Кабінетом Міністрів ще раз продемонструвала глибоку кризу країни, у якій такі поняття як "конституція", "закон", "більшість" чи "опозиція" перетворилися на порожні фрази". "Доказом цього може слугувати той факт, що нашвидкоруч змайстрована парламентська більшість, яка має зараз провести Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра, представляє всього чверть виборців, а справжній переможець виборів - "Наша Україна" - залишилася поза грою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...