Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КОЛОМІЙЦЯ ВЖЕ ПОХОВАЛИ У БІЛОРУСІ - СМІРНОВ

Вівторок, 19 листопада 2002, 10:52
Тіло, яке за припущенням міліції належить директору "Українських Новин" Михайлу Коломійцю, було поховане у Білорусі. Про це "Українським Новинам" повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Смірнов.

За його словами, рішення про поховання було прийняте після знаходження тіла білорусами, які не змогли його опізнати і поховали як не встановлену особу.

"Хоча ми їм надавали інформацію", - відзначив міністр.

Смирнов сказав, що остаточне встановлення, чи належить тіло Коломійцю, повинно відбудтися після того, як його опізнають родичі після ексгумації. "Одяг, прикмети - все сходиться, однак треба чекати опізнання", - сказав Смірнов.

Раніше представники білоруських правоохоронних органів підтвердили інформацію про те, що у Білорусії знайдено тіло, що, приблизно, належить Коломійцю. Прес-секретар МВС Білорусії Дмитро Партон повідомив "Інтерфаксу", що тіло було знайдено співробітниками міліції у лісопарковій зоні біля райцентру Молодечно (80 км від Мінська).

Партон також сказав, що для опізнання тіла з Києва у Мінськ викликані мати і подруга журналіста, які, ймовірно, вже у вівторок повинні прибути до білоруської столиці. Прес-секретар заявив, що в даному випадку не виключається факт самогубства, тому що тіло було знайдене повішеним.

Представник МВС Білорусії підкреслив, що слідчі органи не повідомляють більш докладну інформацію з даного факту, тому що особа повішеного поки не встановлена і жодних документів при ньому знайдено не було.

Разом з тим Партон визнав, що співробітники міліції "на дев'яносто відсотків упевнені, що знайдено тіло саме зниклого раніше Михайла Коломійця".

"Його вдалося опізнати за документами, які були залишені у готелі Молодечно, де він зареєструвався, і за одягом, що був на ньому", - сказав прес-секретар білоруського МВС.

Про віднайдення тіла Коломійця повідомило напередодні інформагентство "Українські новини" з посиланням на начальника департаменту кримінального розшуку міністерства внутрішніх справ України Володимира Євдокимова. За інформацією агентства, слідство припускає, що Коломієць покінчив життя самогубством через повішення. Євдокимов не повідомив інших деталей, відзначивши, що зараз міліція організовує транспортування тіла в Україну.

28 жовтня "Українські новини" розмістили на сайті повідомлення про зникнення свого керівника. За свідченням працівників агентства, Коломієць з 21 жовтня без пояснень і попереджень припинив керувати справами агентства і не з'являвся на роботі. Співробітники агентства написали відповідну заяву у міліцію.

За даними правоохоронних органів, Коломієць виїхав 22 жовтня до Білорусії. Знаходячись у Мінську, він зробив ряд дзвінків в Україну, останній - 28 жовтня. З 29 жовтня до пошуків редактора агентства підключився Інтерпол.


Про те, що сталося з Коломійцем, читайте тут:

Українські новини

Українська міліція знайшла в Бєларусі тіло Коломійця?

Білоруська міліція на "90% впевнена", що знайшла тіло Коломійця

Завжди є хтось, хто знає правду, чи втеча від труднощів – це не про нього

Тепер нас будуть називати самогубцями

В УКРАЇНІ ЗНИК ЩЕ ОДИН ЖУРНАЛІСТ - директор "Українських Новин" Михайло Коломієць

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування