Парламентарії підпишуть з Януковичем "жорсткий" контракт

Вівторок, 19 листопада 2002, 11:56
Фракції парламентської більшості в середу мають намір підписати угоду, що стосується принципів формування коаліційного уряду, з кандидатом на посаду прем'єр-міністра Віктором Януковичем, повідомив журналістам у вівторок після зустрічі з кандидатом лідер фракції партій Промисловців і підприємців і "Трудової України" Сергій Тігіпко.

За його словами, зараз продовжується робота над цим документом.
Відповідаючи на питання, чи будуть в угоді названі конкретні посади, на котрі претендують фракції, депутат відзначив, що парламентські фракції не зможуть домовитися про це. У той же час Тігіпко підкреслив, що вимоги до майбутнього прем'єра в цій угоді будуть "досить жорсткими".

Депутат відзначив, що його фракція поки не прийняла рішення щодо голосування по кандидатурі прем'єра.

За його словами, під час зустрічі з Януковичем відбулася "дуже конкретна, відверта розмова". Зокрема, депутати відзначили, що побоюються втручання майбутнього уряду на мікрорівень економіки. Крім того, висловлювалася думка про необхідність постійного співробітництва уряду і парламенту.

Відповідаючи на питання журналістів, чи говорили учасники зустрічі про призначення нинішнього прем'єра Анатолія Кінаха на одну з посад в уряді, Тігіпко підкреслив, що, на думку членів фракції, президент повинен розглянути кандидатуру Кінаха і знайти йому гідне місце в уряді.

Для позитивного голосування по кандидатурі прем'єра необхідно не менш 226 голосів. У парламентську більшість дев'яти пропрезидентських фракцій і груп входить 232 депутата.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування