Януковичу вдалося вмовити вже 164 депутати

Вівторок, 19 листопада 2002, 14:50
Депутатська група "Народовладдя" прийняла рішення підтримати кандидатуру Віктора Януковича при голосуванні за нього як за прем'єр-міністра України. Про це заявив у вівторок після зустрічі групи "Народовладдя" з Януковичем лідер групи Богдан Губський.

Дане рішення депутатів зумовлене тим, що Янукович тривалий час очолює регіон, що стабільно є бюджетним донором. На думку членів групи "Народовладдя" (нараховує 16 депутатів), Янукович зможе оперативно сформувати свою команду та приступити до розв'язання основних соціально-економічних проблем країни.

За словами Губського, Янукович має предметне бачення дієвих механізмів співпраці законодавчої і виконавчої влади в центрі в регіонах, передусім, у сфері законотворчої діяльності та ефективної реалізації законів і підзаконних актів.

Щодо кадрового складу майбутнього уряду члени групи "Народовладдя" запропонували кандидату в прем'єри "розглянути кандидатуру Губського на посаду першого віце-прем'єр-міністра з питань економічної політики".

Водночас група "Народовладдя" готова запропонувати майбутньому уряду кандидатури на посади міністрів з питань паливно-енергетичного комплексу, надзвичайних ситуацій та сільського господарства, повідомили UNIAN у прес-службі депгрупи.

Також фракція Аграрної партії вирішила підтримати кандидатуру Януковича. Про це повідомила журналістам у вівторок після зустрічі з кандидатом лідер фракції Катерина Ващук.

За її словами, Янукович погодився з тим, як фракція АПУ з 16 депутатів бачить розвиток аграрного сектора економіки України.

Сторони також досягли взаєморозуміння щодо необхідності виробити чітку програму уряду, зокрема, у питаннях довгострокового кредитування села, а також підтримки села за допомогою державного механізму формування цін на сільськогосподарську продукцію і встановлення фіксованої мінімальної межі цін на неї.

Ващук зазначила, що на зустрічі також йшла мова про формування майбутнього складу Кабінету Міністрів. Вона також повідомила, що фракція збирається ще раз провести консультації з конкретних персоналій вже після голосування, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідаючи на питання, чи підтримує фракція позицію про збереження посад за діючим міністром і віце-прем'єром з питань АПК, Ващук підкреслила: "Ми виступаємо за стабільність".

Крім того фракція СДПУ(О) прийняла одностайне рішення про підтримку Януковича, повідомив в інтерв'ю журналістам у вівторок у Києві після зустрічі з кандидатом лідер фракції Леонід Кравчук.

За його словами, у членів фракції "не було інших думок" з цього питання.
Відповідаючи на питання журналістів, чи обговорювалися на зустрічі кандидатури у коаліційний уряд від фракції, Кравчук сказав, що це питання обговорювалося "загалом". Зокрема, мова йшла про те, що уряд повинен бути професійним, відповідальним і співробітничати з парламентською більшістю.

У той же час він не виключив, що на переговорах щодо формування коаліційного уряду фракція СДПУ(О), серед іншого, буде претендувати на посаду першого віце-прем'єра, однак це питання необхідно обговорювати після призначення глави уряду. "Тоді можемо вирішувати ці питання разом із прем'єр-міністром на правовій основі", - сказав Кравчук.

До фракції СДПУ(О) входить 39 депутатів.

Раніше про свою підтримку Януковича заявляли фракції "Європейський вибір", "Народний вибір", фракція партій ПППУ- "Трудова Україна, до яких всього входить 93 депутати.

Фракція Народно-демократичної партії України планує у середу ухвалити рішення про те, як вона голосуватиме по кандидатурі Януковича, повідомив лідер фракції Валерій Пустовойтенко, коментуючи результати зустрічі з Януковичем у вівторок. Фракція НДП нараховує 16 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування