Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчука почули у Раді безпеки ООН

Вівторок, 19 листопада 2002, 18:29
Глава адміністрації президента України Віктор Медведчук зустрівся з головою Ради безпеки ООН, постійним представником Китаю при ООН Ванг Інгфанем. Під час зустрічі обговорювалася ситуація навколо обвинувачень Києва в постачанні озброєнь Багдаду.

Як повідомляє постійне представництво України в ООН, під час бесіди обговорювалося звернення України до РБ ООН щодо з'ясування фактів про, нібито, порушення санкцій проти Іраку.

Медведчук звернув увагу глави Ради безпеки до бездоказового характеру закидів на адресу української держави.

Наголошувалось, що Україна як надійний і послідовний учасник міжнародних відносин не порушувала режим санкцій. "У відповідь на сумнівні звинувачення президент і уряд України виявили безпрецедентну відвертість і налаштовані на продовження активної співпраці, зокрема, з Радою безпеки, заради остаточного розв’язання ситуації, що виникла", - сказав Медведчук.

Голова РБ висловив повне розуміння позиції України і повну підтримку відкритих і конструктивних підходів української сторони.

Ванг Інгфань наголосив на необхідності участі представника України в розгляді Радою безпеки і Комітетом 661 питання щодо санкцій проти Іраку відповідних звернень української сторони.

Голова Ради безпеки запевнив, що вичерпна інформація, надана главою адміністрації президента України, буде невідкладно доведена до членів РБ ООН.

У цей же день на закритому засіданні Ради безпеки глава РБ проінформував членів цього органу про свою зустріч із главою адміністрації президента України.

Як повідомлялося, в ООН наразі відклали прийняття рішення з приводу пропозиції України взяти участь у розслідуванні скандалу з "Кольчугами". 12 листопада Комітет 661 Ради безпеки ООН на закритому засіданні не ухвалив рішення щодо прохання України про розслідування звинувачень у продажі радарних установок "Кольчуга" в Ірак. Комітет РБ ООН, за даними МЗС України, ухвалить рішення з цього питання пізніше. Україна офіційно звернулася з проханням про розгляд Радою безпеки ситуації навколо обвинувачень України в порушенні санкцій проти Іраку, а також підсумків роботи групи американо-британських експертів в Україні, з якими Київ не погодився.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування