Янукович знає, як умовити "Нашу Україну"?

Вівторок, 19 листопада 2002, 18:56
Кандидат на посаду прем'єр-міністра України Віктор Янукович не виключає, що у разі участі фракції "Наша Україна" у формуванні парламентської більшості, вона матиме можливість брати участь і в формуванні уряду.

"Якщо вони (фракція "Наша Україна") візьмуть участь у формуванні більшості в парламенті, відповідно, вони отримають можливість і братимуть участь у формуванні уряду", - сказав Янукович у вівторок після ряду зустрічей з парламентськими фракціями і групами.

Він нагадав, що його зустріч з "Нашою Україною" відбудеться у середу, в той же час кандидат в прем'єри додав, що "постійно веде діалог" з лідером фракції Віктором Ющенком.

Зі слів Януковича, велика кількість народних депутатів з "Нашої України" "налаштована конструктивно працювати в парламенті".

Він також зазначив, що під час зустрічей з представниками різних фракцій заявляв про те, щоб максимально була врахована його думка в питанні про формування уряду. "Я не хочу поділяти (при формуванні уряду) фахівців за політичним принципом - тільки професійний підхід", - наголосив Янукович.

Кандидат також не виключив, що додатково зустрічатиметься з фракціями, зустрічі з якими вже відбулися, а також з їхніми лідерами. "Йде переговорний процес", - підкреслив він, додавши, що деякі фракції об'єднуються, тому що у них є "схожі проблеми, які вони хочуть обговорити (з Януковичем) разом".

Він наголосив, що в ході переговорного процесу "немає кулуарних питань". "Процес переговорів відкриває багато проблем, що існують в парламенті і уряді", - зазначив Янукович.

З його слів, ці проблеми необхідно вирішувати спільно і нести солідарну відповідальність і Верховній Раді, і майбутньому уряду.

Кандидат в прем'єри також наголосив, що його переговори повинні пройти не тільки з фракціями парламентської більшості, але й з усіма народними депутатами.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування