Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Холодний прийом у Празі Кучмі обіцяє посол США у НАТО

Вівторок, 19 листопада 2002, 20:13
Посол Сполучених Штатів в ООН Нік Бернз висловив думку про те, що президента Кучму не очікуватиме теплий прийом у Празі. Таку холодність він пов'язує зі звинуваченнями на адресу українського керівництва у продажу радарних систем "Кольчуга" до Іраку.

В інтерв"ю Бі-Бі-Сі Бернз зазначив: "Якщо президент Кучма вирішить відвідати саміт, я не думаю, що йому варто очікувати теплого прийому від членів НАТО. Це його власне рішення".

Бернз також висловив жаль з приводу того, що "стосунки НАТО та України дійшли до цього. Раніше ми сподівалися, що цей саміт значно покращить взаємини альянсу з Україною. Ми просто не можемо проігнорувати небезпечну ініціативу з боку України допомогти Іракові з дуже досконалим військовим обладнанням."

Американський дипломат також зазначив, що "у випадку з Україною, НАТО дуже розчаровано звинуваченнями, що український уряд та президент Кучма особисто схвалили продаж радарних систем "Кольчуга" до Іраку. Якщо це виявиться правдою, це - дуже небезпечний крок українського уряду і він суперечить санкціям ООН проти Іраку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування