Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна розповість про все у Раді безпеки ООН

Середа, 20 листопада 2002, 09:37
На зустрічі з головою адміністрації президента України Віктором Медведчуком глава Комітету 661 Ради безпеки ООН по санкціях проти Іраку, постпред Норвегії Оле Пітер Колбі повідомив про запрошення представників України взяти участь у наступних засіданнях комітету у зв'язку зі зверненням української сторони з'ясувати факти щодо обвинувачень у продажі "Кольчуг" Іраку.

На зустрічі, що відбулася в українському постпредстві в Нью-Йорку, зазначалося, що Україна налаштована на активне і тісне співробітництво з РБ ООН та Комітетом 661, щоб остаточно врегулювати ситуацію, що виникла навколо безпідставних претензій до неї.

Колбі високо оцінив та підтримав конструктивний і відкритий характер позиції України. Він запевнив у готовності усіляко сприяти неупередженому розглядові питання, порушеного українською стороною. Члени комітету надають особливу увагу зверненням України, наголосив глава Комітету і висловив надію на об'єктивні результати їх обговорення.

Колбі зазначив, що результати зустрічі й інформація, що представив Медведчук, буде невідкладно доведена до всіх членів Комітету 661.

Як повідомлялося, в ООН поки відклали ухвалення рішення за пропозицією України брати участь у розслідуванні скандалу з "Кольчугами". 12 листопада Комітет 661 Ради безпеки ООН на закритому засіданні не прийняв рішення щодо прохання України про розслідування обвинувачень у продажі радарних установок "Кольчуга" в Ірак. Комітет РБ ООН, за даними МЗС України, ухвалить рішення з цього питання пізніше. Україна офіційно звернулася з проханням про розгляд Радою безпеки ситуації навколо обвинувачень України в порушенні санкцій проти Іраку, а також підсумків роботи групи американо-британських експертів в Україні, з якими Київ не згоден.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування