"Репортери без кордонів" не вірять у самогубство Коломійця

Середа, 20 листопада 2002, 10:19
У середу буде проведене опізнання тіла людини, яке може належати директору агентства "Українські новини" Михайла Коломійця, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління інформації і громадських зв'язків МВС Білорусії Дмитро Партон.

Партон повідомив, що родичі Коломійця - мати і подруга вже прибули до Мінську і виїхали у селище Молодечно Мінської області, де тіло було знайдено повішеним. У середу буде проведена ексгумація знайденого у лісі тіла, відзначив Партон.

Він уточнив, що тіло знайшов один із жителів дачного селища, повідомив у міліцію. Оскільки не було жодних запитів від родичів, та не було виявлено документів, а результати розтину показали, що смерть була не насильницькою, кримінальну справу не порушували. Прокурор прийняв рішення поховати тіло.

Коли ж білоруські правоохоронні органи одержали клопотання від української сторони про допомогу у пошуках Коломійця, "вийшли на те, що це може бути людина, яку шукають", повідомив Партон. "Перед тим, як поховати, роблять фотографії, описані результати розтину", - пояснив він.

Тим часом, громадська міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" пропонує Генеральній прокуратурі України співробітництво у з'ясуванні обставин смерті Михайла Коломійця.

Генеральний директор "Репортерів без кордонів" Робер Менар направив у вівторок лист генеральному прокурору України Святославу Піскуну з пропозицією про співробітництво, повідомляється на сайті організації.

У листі Менара відзначається, що "Репортери без кордонів" вважають поспішними висновки представника міністерства внутрішніх справ України Володимира Євдокімова про те, що смерть Коломійця є наслідком самогубства, не пов'язаного з професійною діяльністю журналіста.

Керівник правозахисної організації висловив сподівання, що генеральний прокурор України візьме під особистий контроль цю справу і залучить до її розслідування іноземних експертів. Зі свого боку "Репортери без кордонів" запропонували співробітництво французького судмедексперта.

Читайте також:

Генпрокуратура порушить кримінальну справу за фактом загибелі Коломійця

Тіло Михайла Коломійця було знайдено ще 30 жовтня

КОЛОМІЙЦЯ ВЖЕ ПОХОВАЛИ В БІЛОРУСІ - СМІРНОВ

Українські новини

Українська міліція знайшла у Білорусі тіло Коломійця?

Завжди є хтось, хто знає правду, або втеча від труднощів - це не про нього

Тепер нас будуть називати самогубцями

В УКРАЇНІ ЗНИК ЩЕ ОДИН ЖУРНАЛІСТ - директор "Українських Новин" Михайло Коломієць

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування