Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зміг "задовольнити" тільки частину опозиції

Середа, 20 листопада 2002, 11:43
Фракція Блоку Юлії Тимошенко не буде підтримувати кандидатуру Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра України.

Про це журналістам повідомив один з лідерів фракції БЮТ, до якої входить 18 депутатів, Олександр Турчинов у середу після зустрічі з кандидатом Януковичем. Позиція фракції БЮТ не змінна.

А фракція Соцпартії України прийме рішення по кандидатурі Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра у четвер.

Як повідомив в інтерв'ю журналістам у середу після зустрічі з кандидатом у прем'єри глава фракції Олександр Мороз, у четвер о 8.45 відбудеться засідання фракції, де буде прийнята остаточна позиція по цьому питанню.

За словами Мороза, кожен із членів фракції думає над своєю позицією, і депутати мають намір визначиться протягом цього дня, а, крім того, провести консультації з іншими фракціями. Він підкреслив, що у четвер о 10.00 оголосить про позицію фракції.

Коментуючи зустріч з Януковичем, Мороз відзначив, що депутати ставили кандидату у прем'єри питання, що стосуються політики, взаємин адміністрації президента і Кабінету Міністрів, зміни системи влади. "Відповіді нас задовольнили", - підкреслив Мороз, додавши, що кандидат "розуміє, що уряд не може бути маріонеткою".

За його словами, кандидат також ознайомив членів фракції зі своєю біографією, і відповідав на різні питання, зокрема ті, які стосуються його судимостей, що, за словами кандидата, пов'язані з участю у бійках (статті 102 і 142 КК).

Крім того, за словами лідера соціалістів у ході зустрічі мова не йшла про конкретні претензії фракції на посади в уряді. Також, за словами Мороза, якщо фракція не буде підтримувати кандидатуру Януковича у будь-якому випадку вона буде звертатися до нього як до прем'єр-міністра "з питань, що хвилюють фракцію".

У той же час підкреслив він, "попередніх умов" фракція соціалістів, яка нараховує 21 депутата, кандидатові не висувала.

Один із лідерів СПУ Юрій Луценко в коментарі УП також зазначив, що Янукович, "як фахівець, залишає позитивні враження".

Він підтвердив, що члени фракції ставили Януковичу питання "в основному політичного гатунку" та економічні. "На політичні питання Янукович уникав прямих відповідей, будучи представником іншого політичного спектру, або викладав свою точку зору, відмінну від нашої", - сказав Луценко.

"Найгострішим моментом" зустрічі за словами народного депутата було запитання про кримінальне минуле Януковича. "Він більше ніж 25 хвилин про це розповідав, про історію засуджень, та про свою реабілітацію. Це був дуже емоційний момент", - поділився враженнями Луценко.

Він також зазначив, що "відкритість" Януковича "справила позитивне враження, він був готовий до спілкування".

Проте Юрій Луценко зазначив, що фракція СПУ "схильна не підтримувати його кандидатуру на посаді премьєра".

Про підтримку Януковича на посаду прем'єр-міністра України заявили уже фракції Аграрної партії України, СДПУ(О), група "Народовладдя", партія Промисловців і підприємців України і "Трудова Україна". "Наша Україна" заявила, що остаточне рішення прийме безпосередньо перед голосуванням. Фракція НДП визначиться з цього питання у середу. Інші фракції визначаються зі своєю позицією.

На середу заплановані також зустрічі Януковича з депутатською групою "Європейський вибір", фракціями "Регіони України", "Наша Україна", Блоку Юлії Тимошенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...