Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Враховуючи "істерію" у ЗМІ, Лутьєва не могли не заарештувати – адвокат

Середа, 20 листопада 2002, 16:41
Адвокат редактора газети "Евпаторийская неделя" Володимира Лутьєва, який звинувачується у замовленні вбивства кримського депутата Миколи Котляревського, Олександр Гнєздов називає рішення суду арештувати його підзахисного "цілком прогнозованим".

Коментуючи журналістам у середу рішення суду, він заявив, що до такої думки прийшов, враховуючи "той тиск, який на всіх здійснювали працівники правоохоронних органів", а також "ту істерію", яка виникла у ЗМІ навколо інсценування правоохоронними органами викрадення Котляревського.

На думку адвоката, оскільки сьогодні на судовому засіданні розглядалося питання лише про запобіжний засіб для Лутьєва, то суду не були надані достатні докази для того, щоб він прийняв рішення про необхідність арештувати Лутьєва на час проведення слідства.

Як раніше повідомлялося, Лутьєв був затриманий 11 листопада за підозрою у здійсненні злочину, передбаченого статтями 15, 115 частина 2 пункт 11 Кримінального кодексу - замах на здійснення умисного вбивства на замовлення.

30 жовтня до правоохоронних органів звернувся Андрій Грачов, який повідомив, що Лутьєв замовив йому вбивство депутата кримського парламенту Котляревського. За здійснення даного злочину Лутьєв ніби пообіцяв йому $3 тис. і 1 листопада $1 тис. з цієї суми Лутьєв передав у Сімферополі Грачову, а інші дві обіцяв передати після здійснення вбивства.

Однак Грачов звернувся до правоохоронних органів, і в зв'язку з цим злочин не був скоєний, а сам Лутьєв був затриманий. 19 листопада йому було пред'явлено обвинувачення. 20 листопада суд розглядав питання про запобіжний захід для Лутьєва, обравши арешт.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Кримський депутат наполягає, що його "замовив" журналіст

Володимир Лутьєв: журналіст-вбивця чи жертва "замовної" справи?

Володимир Лутьєв: журналіст-убивця чи жертва "замовної" справи?- II

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...