Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО не хоче сваритися з Кучмою у Празі

Середа, 20 листопада 2002, 17:02
На думку голови делегації Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї НАТО Олега Зарубінського, НАТО не зацікавлене організовувати у Празі скандал для України.

За словами Зарубінського, якщо йдеться про Празький саміт глав держав - членів Ради євроатлантичного партнерства, то участь першої особи України у цьому заході "виглядає дуже природно". "Я б не хотів, щоб Україна вистрибнула із процесу інтеграції до НАТО. Легше за все показати, що хтось ображений, але мова йде не про персоналії, йдеться про зовнішню політику України", - наголосив він.

Зарубінський висловив сумнів у тому, що з боку лідерів країн НАТО буде зроблено демарш щодо принципової незустрічі з Кучмою.

Водночас, за його словами, в Празі "можливі якісь дипломатичні, мало видимі для неспеціалістів" кроки, що можуть сприйматися як не дуже добре ставлення до лідера української держави.

Втім, як наголосив депутат, Посольство України у Празі організує чимало зустрічей з Кучмою, у першу чергу з главами тих країн, для яких Україна є серйозним партнером і в політичній, і в економічній сферах.

Зарубінський також підкреслив, що до цього часу Держдепартамент США не висловлювався офіційно про небажаність поїздки Кучми до Праги. За його словами, якщо "одна країна має певні інтереси в Україні або поза її межами, то НАТО - це не одна країна, а 19 держав".

Говорячи про поставки в Ірак українських "Кольчуг", депутат висловив думку, що цей скандал має "не політичний характер". Йдеться, за його словами, виключно про економічне або військово-промислове підгрунтя, перш за все тому, що "обладнання у 6 млн. дол. призводить до того, що 2-мільярдний літак за певних умов може перетворитися на купу металобрухту".

UNIAN

Читайте також:

Холодний прийом у Празі Кучмі обіцяє посол США у НАТО

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...