Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ЗБИРАЄТЬСЯ ПОШИРИТИ ДОНЕЦЬКИЙ ДОСВІД НА ВСЮ КРАЇНУ

Середа, 20 листопада 2002, 20:09
Кандидат у прем'єри України Віктор Янукович впевнений: реалізований у Донецькій області закон про спеціальні економічні зони може стати основою української економічної реформи.

Про це губернатор Донецької області, кандидатура якого голосуватиметься у парламенті 21 листопада, заявив в інтерв'ю "Известиям", що публікується у четвер.

Він не погодився з думкою про те, що йому важко буде працювати з західно-українськими політиками.

"Донецька область активно розвивала інтеграцію з іншими регіонами України: у нас підписані договори про співробітництво з Івано-Франківською, Львівської областями. Коли з українських міжрегіональних відносин зникне комплекс економічної неповноцінності, зніметься і та напруга, що є у політичній сфері", - зазначив Янукович.

На його думку, розвиток України гальмується колосальною інертністю управління. "Між ухваленням рішення і його виконанням – безліч бездарно упущеного часу. Потрібно створювати моделі, з використанням яких можна негайно реагувати на мінливу ситуацію", - сказав кандидат у прем'єри.

Він також заявив, що йому не зрозуміло, що заважало урядові Віктора Ющенка виконати указ президента про створення регіональної паливно-енергетичної компанії. "Чому більше року кабінет міністрів не розглядав його, ігнорував? Ухвалено багато рішень щодо шахтарських проблем. Чому вони не виконані? Сьогодні ні в уряді, ні в парламенті відповідей на ці запитання немає. І, схоже, не буде, поки не вдасться демонополізувати владу центру. Коли це стане реальністю, з'явиться можливість рівноправного представництва регіонів у парламенті", - вважає Янукович.

Він висловився за двопалатний парламент, у якому після створення верхньої палати - палати представників - регіони зможуть брати участь в управлінні країною.

"Сподіваюся, що під час реформи політичної системи ситуація зміниться, і Україна стане жити по цивілізованих законах, а не з волі чиновників. Важливо створити гарну команду. В мене вона є", - говорить Янукович.

Інтерфакс-Україна

Янукович про себе та свої доходи

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування