Опозиційні фракції не братимуть участі у боротьбі кланів

Четвер, 21 листопада 2002, 09:37
Фракції "Наша Україна", Компартії, Соцпартії не братимуть участі в голосуванні по питанню призначення Віктора Януковича прем'єр-міністром України.

Представник фракції "Наша Україна" Володимир Бондаренко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що таке рішення фракція ухвалила перед початком засідання парламенту в четвер.

"Кандидатура Віктора Януковича висунута не нами і достатніх аргументів від нього для співробітництва ми не почули, - сказав він. - Зберігається існуюча система, коли висуванці різних політико-фінанасових угруповань просувають своїх людей без зміни принципів діяльності влади".

"Сьогодні ми не знаємо, що таке більшість, хто її створив, яким чином, і для чого вона існує, крім обрання прем'єр-міністра, яку відповідальність несе за можливість катаклізмів в економіці", - відзначив Бондаренко та наголосив: "Ми в цій боротьбі кланів брати участь не збираємося".

Представник фракції СПУ Йосип Винский повідомив агентству, що його фракція також не буде брати участі в голосуванні.

Про те, що фракція КПУ не братиме участі в голосуванні, заявив журналістам член фракції Адам Мартинюк.

У фракції "Наша Україна", КПУ і СПУ в цілому входить 192 депутата. Раніше фракція БЮТ (18 депутатів) заявила, що не підтримуватиме кандидатуру Януковича. Для затвердження прем'єра необхідно не менше 226 голосів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...