Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кандидат у прем'єри Янукович у "своєму житті мухи не обідив"

Четвер, 21 листопада 2002, 10:26
Кандидат на посаду прем'єр-міністра Віктор Янукович відповідаючи у четвер у парламенті на питання народних депутатів, зазначив, що досвід Донецького регіону буде поширений на всю країну.

"Вважаю, що це повинно вирішуватися на законодавчому рівні", - зазначив Янукович. Він також зазначив, що "буде дуже активно підтримувати" практику збільшення видатків на фінансування наукових досліджень, якщо стане прем'єр-міністром.

На питання депутата фракції НДП Людмили Супрун, чи планує Янукович ввести до складу уряду жінок-міністрів, донецький губернатор зазначив, що відсутність жінок в уряді "це недоліки і їх треба врахувати". "А до жінок слід відноситися з великою повагою і любов'ю".

Відповідаючи на питання депутатів про хід виборів у Донецьку, Янукович зазначив, що "у Донецьку на виборах було таке становище, як і в інших регіонах". "Але шлях, який пройшла Донеччина за останні роки – об'єднав людей в єдину команду, і зараз у всіх містах і районах Донеччини вибрана команда однодумців, вона є й у Верховній Раді. І якщо така команда буде в Україні, думаю, такого чекає вся країна", - заявив Янукович.

На питання члена фракції Компартії Лещенка про те, як Янукович планує ставитися до порушників виборчого законодавства, кандидат у прем'єри відповів: "Відноситись буду відповідно закону!"

Член фракції СПУ Іван Бокий поставив Януковичу ряд запитань.
"Ваш образ на стіні в одному з храмів Донецької області, де молиться чиновний люд. Чи поступитеся ви у першості іконізації Кучмі у Києві? І чи не захочете перебрати досвід вироблення свого зображення на килимах? Навіщо у нас твориться комедія іконізації?"

"Я отвечу вам на русском языке, - сказав Янукович. - Пройдет время, и вы получите ответ, и он будет очень достойным!"

Пізніше депутат Бокий заявив, що сприймає таку відповідь як погрозу, на що Янукович відповів реплікою: "Я в своєму житті і мухи не обідив".

Питання Віктора Терена, БЮТ про те, чи зможе Янукович з таким "скромним" річним прибутком утриматися від корупції, кандидат у прем'єри сприйняв чомусь з гумором. "Я відповім на це питання з гумором, бо коли серйозно – це не так сприймається у залі. У житті ми повинні бути завжди самим собою і суддя кожного для нас – це ми самі, але справи, які ми робимо, і шлях, який ми обираємо, завжди накладає плями, що не завжди прикрашають нас. Тому я ніколи не позиціонував таким красенем! У моєму житті такого ніколи не було!", - сказав Янукович.

На питання депутата Ничипорука, СДПУ(О) яким буде уряд Януковича - консервативним чи реформаторським, Янукович заявив, що "більш реформаторським", і додав, що "податкова система не витримує жодної критики".

Депутат Єщенко, КПУ, який назвав Януковича головним претендентом на президентство, провів аналогію з долею Павла Лазаренка. На що Янукович відповів, що "не оцінює" себе, як Лазаренка. "Думаю, що ми йшли іншими шляхами з Лазаренком, й у мене інші цілі", - сказав він.

Також на прохання депутата Черновецького з фракції "Наша Україна" депутати вшанували хвилиною мовчання пам'ять вбитого журналіста Ігоря Александрова.

Як передає кореспондент УП, у Верховній Раді спостерігається небувалий аншлаг. Ложа преси переповнена, у кулуарах - велика кількість представників донецького регіону. У ложі уряду - члени Кабінету Міністрів, котрі були відправлені Кучмою у відставку, на чолі з в.о. прем'єра Анатолієм Кінахом.

Водночас, за даними одного з депутатів, незважаючи на зусилля влади щодо збору депутатів на голосуванння по кандидатурі Януковича, окремі представники більшості навмисне виїхали за межі Києва з тим, щоб не брати участі в голосуванні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування