Кучмі у Празі загрожує бойкот дипломатів, а депутати цьому раді

Четвер, 21 листопада 2002, 17:35
Ряд народних депутатів вважають, що участь України в Празькому саміті НАТО є результатом послідовності її політики.

Зокрема, як сказав в інтерв'ю журналістам голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, член фракції КПУ Георгій Крючков, на його думку, Україна "гідно відповіла на характер спілкування останнім часом американців з нашою країною" і "продемонструвала послідовність своєї політики".

За словами Крючкова, "гостра ситуація, яка склалася навколо участі української делегації у Празькому саміті НАТО, пов'язана, на мою думку, з тим, що США мають намір і далі втручатися у політичні процеси, що відбуваються в Україні".

Як сказав Крючков, "метою американців є приведення до влади в Україні більш податливого і слухняного лідера, який беззастережно виконував би всі установки НАТО і США". Він вважає, що "саме через це з'явилося питання про "Кольчуги".

У цілому позитивно оцінюючи участь Кучми України у Празькому саміті НАТО, Крючков підкреслив, що "той характер поводження з нашою країною, який було обрано американцями, вимагав дуже солідної реакції у відповідь". І, на його думку, "така реакція відбулася: результат – наша країна і її лідер повноправні учасники зустрічі перших осіб Північноатлантичного альянсу".

Голова парламентського комітету з питань закордонних справ Дмитро Табачник вважає, що "участь нашої делегації у Празькому саміті НАТО є дуже позитивним фактом".

Табачник підкреслив, що "насправді, завтра де-юре оформиться вироблений, узгоджений і прийнятий новий план дій щодо співпраці Україна-НАТО". "І це факт! ", - додав він.

Член Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони, член фракції СДПУ (О) Борис Андресюк підкреслив, що "Україна є членом Ради Євроатлантичного партнерства, тому зрозуміло, що наша делегація присутня на саміті НАТО".

Андресюк вважає, що "треба тверезо оцінювати реалії, а вони такі, що Україна вже зробила значні кроки на шляху зближення з НАТО". Зараз головне, на його думку, не втратити того, що вже є, і перейти до нового формату співробітництва, створити новий імпульс розвитку відносин України з євроатлантичними структурами.

У четвер у Празі розпочався саміт НАТО. Для участі в ньому вилетіла делегація України на чолі з президентом Леонідом Кучмою, хоча раніше представники НАТО наголошували на тому, що від України вони хотіли б бачити міністра закордонних справ.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...