Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма з'явився у Празі, аби зіпсувати забаву – "Таймс"

П'ятниця, 22 листопада 2002, 09:21
"Український лідер раптово з'являється на саміті, аби зіпсувати всім забаву" – статтю під таким заголовком присвятило британське видання "Таймс" питанню прибуття українського президента Кучми на саміт НАТО в Празі.

Автори статті у "Таймс" зокрема зазначають, що "ціла ескадрилья з п'ятнадцяти американських винищувачів, включно з системою авіаспостереження АВАКС, не змогла зупинити прибуття до Праги насправді небажаного гостя". "Попри попередження західних дипломатів триматися осторонь саміту у Празі, президент України Леонід Кучма таки прибув до чеської столиці",- констатує видання.

Кучму було занесено до чорного списку з причини звинувачень Києва у протизаконному продажу радарної системи до Іраку. На превеликий жаль представників НАТО, чеська влада надала Кучмі в'їздну візу, дозволяючи у такий спосіб українському керівникові відвідати сесію ради Євро-атлантичного партнерства, членом якої є Україна".

Таймс також зазначає, що й поміж інших присутніх на саміті відчувалась певна напруга. Так, лідери США та Німеччини Джордж Буш та Ґергард Шредер таки змушені були потиснути руку один одному, проте з мінімальним розголосом та ще меншим ентузіазмом.

Часопис зазначає, що окрім доволі стислої телефонічної розмови десять днів тому, лідери Німеччини та США не розмовляли з серпня місяця, настільки сильною була образа, до якої спричинилась анти-американська риторика канцлера Шредера під час його передвиборчої кампанії.

Українська служба ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...