Президент Словаччини не вважає Кучму "небажаним елементом"

П'ятниця, 22 листопада 2002, 10:57
Президент Словаччини Рудольф Шустер став на захист Леоніда Кучми. Про це повідомляє чеська агенція новин ЧТК.

"Я не вважаю, що він, тобто Леонід Кучма, є небажаним елементом. Досі ми були у доволі гарних стосунках. Чи ж нам варто зараз здійснювати напади на людину, яка ще вчора була нашим другом і яка, власне цим другом залишається і надалі, лише за умов, що існують якісь звинуваченя, які до речі не було підтверджено", цитує словацького президента чеська агенція.

"Особистості приходять та йдуть, а країни залишаються вічними, відтак Словаччина має усіляко підтримувати демократичні процеси у цілому також у випадку України та Білорусі - безвідносно, які політичні постаті перебувають на цьому етапі біля керма влади", - заявив президент Словаччини.

ЧТК додає, що Рудольф Шустер збирається здійснити візит до України на початку грудня цього року. Пан Шустер також наголосив на ризику можливого погіршення стосунків між Києвом і Братиславою, що у свою чергу може спричинитися до того, що Київ відкриє свої західні кордони зі Словаччиною на своєму боці, а у самій Україні може відбутися непередбачуваний сценарій подій, за умов існування паралельно потужної комуністичної та демократичної опозиції.

Українська служба ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування