Більшість вже поділила портфелі Кабміну. Залишилося сказати про це Януковичу

П'ятниця, 22 листопада 2002, 11:49
Депутатські фракції і групи, що входять у парламентську більшість, сформулювали свої пропозиції з формування коаліційного уряду, які вони збираються подати прем'єр-міністру України Віктору Януковичу.

Лідер депутатської групи "Демократичний ініціативи" Степан Гавриш повідомив, що його група претендує на посаду першого віце-прем'єра, або на пости міністрів надзвичайних ситуацій, транспорту або промислової політики.

Гавриш підкреслив, що його група буде наполягати на збереженні за нею посади першого віце-прем'єра, але, у той же час, претензії на пости у названих міністерствах "можуть обговорюватися" - тобто група може претендувати на одне з названих міністерств.

Відповідаючи на питання про претензії на парламентські комітети, Гавриш підкреслив, що "Демініциатіви" будуть наполягати на отриманні посад голів бюджетного комітету і комітету по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією.

Лідер фракції Аграрної партії України Катерина Ващук підтвердила, що претензії фракції на пости в уряді залишаються незмінними - це Аграрний блок, а саме, міністр аграрної політики і віце-прем'єр з АПК. Крім того, за її словами, фракція претендує на аграрний комітет Верховної Ради.

Зі слів Ващук, не виключено, що фракція буде підтримувати діючого міністра і віце-прем'єра з питань АПК Сергія Рижука і Леоніда Козаченка - обидва члени АПУ.

Вона також підтвердила, що у п'ятницю плануються зустрічі лідерів "дев'ятки" з прем'єром, після чого, можливо, буде призначена загальна зустріч лідерів всіх 9-ти фракцій з прем'єром з питань формування уряду.

Лідер депутатської групи "Європейський вибір" Володимир Піхота підкреслив, що фракція також заявила про свої претензії на посаду першого віце-прем'єра і на бюджетний комітет парламенту.

У той же час, сказав він, зараз обговорювати питання про формування коаліційного уряду фракціями недоцільно. На його думку, прем'єр повинен спочатку представити структуру уряду, і тільки потім можна буде перейти до розмови щодо персоналій.

Піхота не виключив, що новий прем'єр, можливо, захоче змінити структуру Кабінету міністрів.

Член фракції СДПУ(О) Михайло Папієв повідомив, що фракція претендує на посади першого віце-прем'єра, міністра з питань надзвичайних ситуацій, міністра екології, міністра освіти і науки і міністра охорони здоров'я.

Папієв повідомив, що фракція збирається наполягати на тому, щоб посада міністра освіти залишився за Василем Кременем (член СДПУ(О)). Крім того, з його слів, фракція буде претендувати на пости голів комітетів промислової політики і з питань регламенту, а також на пости перших заступників глав комітетів з питань фінансів і банківської діяльності, з питань АПК і з питань науки й освіти, а також на посаді членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Лідер депутатської групи "Народовладдя" Богдан Губський повідомив, що група претендує на посаду першого віце-прем'єра або віце-прем'єра з питань паливно-енергетичного комплексу і промисловості, а також на посаду міністра палива і енергетики або міністра Аграрної політики і міністра з питань надзвичайних ситуацій.

Він зазначив, що питання про претензії групи на пости у парламентських комітетах буде розглядатися після розв'язання питання з коаліційним урядом.

Як стало відомо, фракція "Регіон України" заявила про свої претензії на посади віце-прем'єра з гуманітарних питань, міністра палива й енергетики, міністра фінансів і міністра охорони здоров'я.

Депутатська група "Народний вибір" претендує на посаду першого віце-прем'єра, наполягаючи на тому, щоб це був Олег Дубина, або за пости міністра палива й енергетики і міністра екології і природних ресурсів.
Фракція партій промисловців і підприємців і "Трудова Україна" претендує на пости віце-прем'єра з гуманітарних питань, міністра економіки і з питань європейської інтеграції, міністра промислової політики, міністра транспорту і міністра з питань ЧС, на посаду голови НБУ.

Фракція НДП, як повідомлялося, претендує на посаду першого віце-прем'єра, на яку висуває свого лідера Валерія Пустовойтенка, або віце-прем'єра з гуманітарних питань (Анатолій Толстоухов) і міністра екології і природних ресурсів.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...