У Кучми попереду шлях до "своєї Праги"

П'ятниця, 22 листопада 2002, 12:58
Україна прагне вийти на якісно новий рівень діалогу з НАТО, заявив президент України Леонід Кучма у п'ятницю у Празі на засіданні Ради євроатлантичного партнерства у рамках саміту НАТО.

Кучма відзначив, що Празький саміт є першим, коли держави - члени НАТО і країни-партнери зустрічаються на вищому рівні "по-інший бік колишнього "залізної завіси". "Це накладає на нас особливу відповідальність - не дозволити поновленню нових розділових ліній на європейському континенті", - сказав він.

Український лідер підкреслив, що Україна вітає запрошення нових членів у НАТО. Він привітав Болгарію, Естонію, Латвію, Литву, Румунію, Словаччину і Словенію з запрошенням почати переговори про приєднання до НАТО, підкресливши, що Україна "також сприяла наближенню цього довгоочікуваного для цих країн дня".

"Сприяла утвердженням своєї незалежності, своїм багатоплановим внеском у зміцнення євроатлантичної безпеки, принциповою підтримкою процесу розширення НАТО, послідовним курсом на євроатлантичну інтеграцію", - підкреслив український лідер.

За словами Кучми, Україна розуміє, що у неї попереду "довгий шлях до своєї Праги", однак "твердо налаштована йти цим шляхом". "Ми будемо послідовними у продовженні ринкових перетворень, зміцненні демократичних принципів влади і суспільства, забезпеченні європейських стандартів у сфері прав людини", - сказав Кучма.

Президент України виразив надію, що результати Празького саміту будуть "сприяти успіху загальних зусиль, спрямованих на протидію викликам світу і безпеці". "Україна готова і надалі брати участь в антитерористичній боротьбі", - заявив президент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування