Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хто виграє від конфлікту Медведчука з Януковичем?

П'ятниця, 22 листопада 2002, 14:58
Народний депутат України Микола Томенко вважає призначення Віктора Януковича прем'єр-міністром України позитивним в тому плані, що загостриться конкуренція в середовищі пропрезидентських сил.

Таку думку він висловив у п'ятницю в інтерв'ю журналістам. Томенко також вважає, що особливе загострення такої конкуренції відбудеться між прем'єр-міністром та главою адміністрації президента Віктором Медведчуком. На думку політолога, це створюватиме "квазидемократичність в цій конкуренції, що даватиме можливість одержувати більш об'єктивну інформацію" щодо того, що відбувається "в правлячій політичній еліті".

Томенко вважає, що Янукович усвідомлює, що схвалення його кандидатури на посаду прем'єр-міністра є, перш за все, заслугою президента Кучми, а не заслугою його особисто чи Партії регіонів.

Водночас "першим ляпасом від ВР" для новообраного прем'єра Томенко назвав те, що в четвер було прийнято проект бюджету на 2003 рік у другому читанні. Він нагадав, що Янукович просив перенести терміни розгляду проекту бюджету на наступний тиждень, але парламент 272 голосами підтримав проект бюджету-2003 у другому читанні. Томенко нагадав, що проект бюджету в другому читанні не був підтриманий фракцією КПУ, що є, за його словами, традиційним явищем, та фракцією "Регіони України".

Томенко вважає, що Янукович має зрозуміти, що потрібно працювати з усією ВР, а не лише з окремими її фракціями та групами.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування