Через Кучму чиновники НАТО перейшли на французьку мову

П'ятниця, 22 листопада 2002, 16:11
План розміщення за круглим столом учасників засідання Ради євроатлантичного партнерства у Празі було змінено через появу на засіданні президента України Леоніда Кучми.

Як повідомляє офіційний сайт Празького саміту НАТО з посиланням на чеську агенцію новин ЧТК, чи не вперше план розміщення учасників засідання за столом було зроблено за французьким алфавітом, а не за англійським, як це було прийнято під час самітів НАТО.

Нагадаємо, якщо б учасників засідання організатори розмістили за англійським алфавітом, то Кучмі довелося б сидіти поруч з прем'єр-міністром Великої Британії Тоні Блером та президентом США Джорджем Бушем.

Проте, коли організаторам стало відомо, що Кучма все ж прибув до Праги, вони вирішили розмістити учасників засідання за французьким алфавітом. Через це сусідами Кучми замість Блера та Буша стали Хав'єр Солана, Представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки, та президент Туреччини Ахмет Некдет Сезер.

Як повідомляє офіційний сайт саміту, прес-секретар президента Чехії Вацлава Гавела Ладіслав Шпасек зазначив, що на прийомі у Гавела Кучма розмовляв з лідерами інших країн, і він "не помітив, що хтось ігнорував" Кучму.

Шпасек також повідомив, що Кучма спілкувався з президентом Польщі Александром Кваснєвським, який сидів поруч із ним під час офіційної вечері.

В той же час посол Чехії у НАТО Карел Кованда зазначив, що Кучму приймали у Празі "холодно, проте коректно". "Вчора мені сказав посол України, що його президент і президент Буш потиснули один одному руки", - цитує Кованду офіційний сайт саміту НАТО.

Читайте також:

ФРАНЦУЗСЬКА МОВА ВРЯТУВАЛА БУША ВІД СУСІДСТВА З КУЧМОЮ

У Празі Кучма спілкувався з пострадянськими лідерами та Берлусконі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News