Литвин не хоче позбавляти депутатів комітетів і мандатів

Субота, 23 листопада 2002, 16:32
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає передчасним перерозподіл парламентських комітетів. Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам у суботу у Києві.

"Не треба поспішати", - підкреслив Литвин, додавши, що спочатку треба вирішити питання з урядом. Він також закликав не робити того, що могло б паралізувати роботу парламенту.

Спікер підкреслив, що зараз Верховна Рада демонструє нормальну роботу й ухвалює необхідні професійні рішення.

Литвин також повідомив, що суд не задовольнив його позов про позбавлення повноважень народного депутата Сергія Ківалова. З його слів, він отримав рішення суду, в якому зазначено, що немає порушень закону з боку цього депутата, який очолює Вищу раду юстиції.

Литвин повідомив, що направив відповідні матеріали до регламентного комітету парламенту для вивчення. "Я хотів би бути головою Верховної Ради, який не подає до суду на народних депутатів, який не позбавляє депутатів повноважень або через сумісництво, або через те, що є подання генеральної прокуратури", - підкреслив він.

Спікер також висловив бажання, щоб на період його роботи всі депутати виконували свої обов'язки. "Звертатися до суду - це вже остання справа", сказав він.

У цей час у парламенті 5 депутатів-сумісників: Володимир Щербань (глава Сумської обладміністрації), Анатолій Кукоба (мер Полтави), Сергій Ківалов (голова Вищої ради юстиції), Олександр Бандурка (ректор Національного університету внутрішніх справ) і Василь Онопенко (суддя Верховного суду).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування