"Наша Україна" тепер буде на "Громадянській платформі"

Субота, 23 листопада 2002, 16:43
Лідери блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко та польської партії "Громадянська платформа" Мацей Плажинський підписали у суботу у Варшаві політичну угоду про співпрацю.

Як сказав журналістам Ющенко, метою угоди є поглиблення співробітництва між Україною та Польщею в питаннях європейської інтеграції, зміцнення демократичних ринкових інституцій, пошуку нових форм економічного співробітництва, розбудови міжпарламентського співробітництва.

За словами лідера "Нашої України", в економічному контексті потребує завершення ініціатива нафтотранспортного проекту "Одеса-Броди-Гданськ". Також можливою є, зауважив він, співпраця у розв`язанні візової проблеми у зв`язку із найближчим вступом Польщі до Євросоюзу, а також Україна зацікавлена у використанні польського досвіду в проведенні військової реформи.

У свою чергу Плажинський зазначив, що для розбудови партнерських відносин між Україною та Польщею потрібні контакти і партнерські відносини між опозиційними угрупованнями. "Звичайно, ми б дуже хотіли, щоб Ющенко з лідера партії став прем`єром", - сказав він, водночас додавши, що це - справа вибору України.За його словами, "Наша Україна" є партнером "Громадянської платформи" в Україні.

"Громадянська платформа" є опозиційною до правлячої в Польщі партії "Спілка демократичної лівиці".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...