Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати й Янукович хочуть, щоб Кучма сам вибрав гідних міністрів

Понеділок, 25 листопада 2002, 11:21
Перші призначення у Кабінеті Міністрів України відбудуться вже на цьому тижні повідомив прем'єр-міністр Віктор Янукович.

У понеділок у Донецьку він підкреслив, що це питання "буде узгоджуватися з фракціями й обов'язково обговорюватися з головою Верховної Ради, але остаточне рішення - за президентом".

На питання про можливість структурних змін в уряді, Янукович відповів, що має певну точку зору у цьому питанні, але "звик багато питань вирішувати колегіально, тому, як тільки буде сформований Кабінет Міністрів, в обов'язковому порядку це питання буде обговорюватися".

"Саме таке рішення нової команди ляже в основу наших дій, у тому числі, і щодо структури Кабінету Міністрів", - сказав він.

Янукович у черговий раз підтвердив, що не розглядає свою посаду як стартовий майданчик для президентського крісла. "Я, передусім, розглядаю цю посаду як можливість проявити ті якості, які у мене є як у професіонала. І не більш "того - заявив він, додавши: "А на цьому шляху буде видно, хто буде лідером".

На думку прем'єра, сьогодні основна задача його Кабінету Міністрів - підняти економіку країни і "максимально об'єднати людей на цьому шляху". Також Янукович заявив, що не бачить проблем у міжрегіональних відносинах. "Це стара карта, яку намагаються розігрувати політики. Насправді, є проблеми загальнодержавні, загальнолюдські, життєві, які найбільше цікавлять людей", - сказав він.

Тим часом, за словами члена фракції партій Промисловців і Підприємців й "Трудової України" Дмитра Табачника, частина фракцій Верховної Ради змінюють свої претензії на міністерські посади у коаліційному уряді для того, щоб дати прем'єру можливість вибирати кандидатури.

Після погоджувальної ради депутатських фракцій і груп у керівництві парламенту Табачник повідомив, що на сьогоднішній день на посаду першого віце-прем'єра претендує тільки три фракції, однак він не уточнив, які саме.

Раніше на посаду першого віце-прем'єра висунули свої претензії депутатські групи "Демократичні ініціативи", "Європейський вибір", "Народний вибір", фракції СДПУ(О) і НДП.

У цілому депутат висловив надію, що консультації президента Кучми з керівниками фракцій і груп, а також прем'єром Віктором Януковичем з питання формування коаліційного уряду пройдуть на цьому тижні. Він також висловив думку, що протягом цього тижня стануть відомі перші призначення в уряді.

У той же час, депутат нагадав, що чотири міністерства - іноземних справ, внутрішніх справ, оборони й юстиції не входять у перелік відомств, що підлягають перерозподілу, і рішення про призначення їхніх керівників залишається за президентом. Табачник підкреслив, що керівники фракцій з цим погодилися. "Я думаю, що змін у цих міністерствах не буде", - відзначив він.

Крім того, депутат повідомив, що у ході погоджувальної ради питання про перерозподіл комітетів Верховної Ради не обговорювалося.

Він також нагадав, що у понеділок у другій половині дня ще відбудеться засідання координаційної ради парламентської більшості.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування