КУЧМА ПРОСИТЬ ДЕПУТАТІВ ЗМІНИТИ СТЕЛЬМАХА НА ТІГІПКА

Понеділок, 25 листопада 2002, 11:36
До українського парламента надійшли два подання: про дачу згоди на звільнення голови Національного банку Володимира Стельмаха і призначення на цю посаду лідера фракції партій промисловців і підприємців і "Трудова Україна" Сергія Тігіпка.

Про це в інтерв'ю журналістам у понеділок після засідання погоджувальної ради у керівництва парламенту повідомив член фракції ПППУ і "Трудова Україна" Дмитро Табачник.

З його слів, голова Верховної Ради Володимир Литвин під час ради повідомив, що у понеділок вранці надійшли ці 2 подання.

Подання на звільнення Стельмаха було подане за його особистою заявою. Зі слів Табачника, спікер говорив з президентом Леонідом Кучмою з цього питання і підкреслив, що мова йде про добровільну відставку. Він також сказав, що глава парламенту дав доручення профільному комітету і відповідним службам парламенту підготувати це питання для обговорення у сесійній залі.

Як повідомлялося, подання на звільнення глави НБУ Стельмаха подавав президенту екс-прем'єр Анатолій Кінах, незадовго до свого звільнення.

***

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявив в понеділок, що парламенту вдасться ухвалити рішення про звільнення Володимира Стельмаха з посади глави Національного банку і призначити Сергія Тігіпка.

Литвин нагадав, що в понеділок розмовляв з президентом України Леонідом Кучмою і президент підкреслив, що досяг повного взаєморозуміння з Стельмахом. Як підкреслив спікер, це дає підстави, що парламент зможе ухвалити відповідне рішення.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...